Dantel Oda Takımı Motifi

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere çok güzel bir dantel oda takımı motifi yapımını anlatıyorum. Motiften sadece oda takımı değil isterseniz baharlık ya da yazlık bluz da örebilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Dantel Oda Takımı Motifi Videosu

Oda Takımı Motifi

Motifin İşlem Sıraları

  1. 6 zincir çekip ilk zincire batarak bir yuvarlak yuva elde ediyoruz.
  2. Bir zincir çektikten sonra yuvaya 11 tane sıkı iğne yapıyoruz
  3. Sıraya 6 zincir çekerek başlıyoruz. Sonra hemen ilk sıkı iğneye bir tane ikili tırabzan batıyoruz. 3 zincir çekip ikinci sıkı iğneye bir tane tırabzan yapıyoruz. Bu şekilde tüm sıkı iğnelere batarak 12 tane yuva oluşturuyoruz.
  4. Bu sırada ilk yuvaya dört sonraki yuvaya iki sıkı iğne yaparak başlıyoruz. Sonra 15 zincir çekip beşinci zincire bir sıkı iğne batarak yuvarlak oluşturuyoruz. Bir zincir çekerek örgüyü çeviriyoruz. Oluşturduğumuz bu yuvaya 1sıkı iğne, 1yarım tırabzan, 1ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra 13 tane iki kez dolayıp üçten kapattığımız ikili tırabzan örüyoruz. Yine 1 ikili tırabzan, 1yarım tırabzan, 1sıkı iğne yaparak yuvarlağın içini doldurmuş oluyoruz. Kaydırma yöntemi bir batış da yuvarlağı yaptığımız zincire yapıyoruz. Alt kısımda kalan zincire 5 sıkı iğne batıyoruz. Ardından altta iki sıkı iğne batmış olduğumuz yuvaya iki tane daha sıkı iğne yapıyoruz. Sonraki yuvaya 3 sıkı iğne batıp 6 zincir çekiyoruz. Örgüyü çevirip doldurduğumuz yuvadaki ilk üçlü tırabzanın tepesine batıyoruz. İkili tırabzan yapıp 4 zincir çekiyoruz. Bir tırabzan atlayıp ikinciye yine ikili tırabzan yapıp 4 zincir çekiyoruz. Bu şekilde toplam altı tane yuva oluşturuyoruz. Sonra yine 6 zincir çekip dipteki sıkı iğnelerin dördüncüsüne sıkı iğne batıyoruz. Bir sonraki sıkı iğneye de sıkı iğne batıyoruz. Ardından bir zincir çekip örgüyü çeviriyoruz. Zincire 10 tane sıkı iğne yapıyoruz. İlk yuvaya ve sonraki yuvalara da sırası ile 1 sıkı iğne, 1 yarım tırabzan. 1 ikili tırabzan ve 2 tane üçlü tırabzan örüyoruz. Son yaptığımız tırabzanın tepesine 4 zincir çekip pıtırcık oluşturuyoruz. Sonra yine 1 üçlü tırabzan, 1ikili tırabzan, 1yarım tırabzan, 1sıkı iğne örüyoruz. Toplam 6 yuvaya da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Son 6 zincirli kızıma da 10 tane sıkı iğne örüyoruz. Dipteki yuvaya başlarken 3sıkı iğne yapmış olduğumuzdan bir tane daha sıkı iğne yapıp sonraki yuvaya geçiyoruz.
0 Paylaşımlar