Şişle Bebek Yeleği Örneği

Merhaba sevgili örgü severler. İki şişle bebek yeleği örneği anlatacağım. Örgümüz için gerekli ilmek miktarı 8 ve katlarından oluşmaktadır. Son olarak 4 ilmek ilave ediyoruz. Kenarlar için de iki ilmek ekleyerek başlıyoruz. Bu modeli bebek yeleği haricinde örgü örerken de kullanabilirsiniz. Başlamadan önce hemen alt başlıkta örgünün videolu anlatımını bırakıyorum. Videoyu izleyerek örmek isteyenler bakarak yapabilirsiniz.

Aşağıdaki işlem basamakları kısmında kenar ilmekleri anlatıma katmıyorum. Her zaman bir başa bir sona kenar ilmeği örüyoruz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Şişle Bebek Yeleği Örneği Videolu Anlatımı

Modelin Videolu Anlatımı

Bebek Yeleği Modeli Örgü Aşamaları

  1. Dört ilmek düz, bir ilmek ters örerek başlıyoruz. Sonra sıradaki ilmeklerden ikincisini arkadan, birincisini önden yer değiştirerek düz örüyoruz. Ardından bir ters, dört düz ilmek örüyoruz.
  2. Dört ters, bir düz ilmek örüyoruz. Sonra sıradaki iki ters ilmekten ikinci ilmeği önden, birinci ilmeği arkadan yer değiştiriyoruz. İki ilmeği de ters olarak örüyoruz. Bir düz, dört ters örüyoruz.
  3. Bu sırayı birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  4. Bu sırayı da ikinci sıra ile aynı örüyoruz.
  5. Beşinci sıramızı birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  6. Altıncı sıramızı ikinci sıra ile aynı örüyoruz.
  7. Bu sırada örneğimizi kaydırarak işlemi tekrarlıyoruz. Yani kenar ilmekten sonra 1 ters örüyoruz.. Ardından sıradaki iki ilmeğin ikincisi arkadan, birincisi önden yer değiştirerek düz örüyoruz. Bir ters ve dört düz örüyoruz. Yine 1 ters örüyoruz.. Ardından sıradaki iki ilmeğin ikincisi arkadan, birincisi önden yer değiştirerek düz örüyoruz. Bir ters ile bitirip sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  8. Sekizinci sırada 1 düz ördükten sonra sıradaki iki ilmeğin ikincisini önden, birincisini arkadan yer değiştiriyoruz. Ve iki ilmeği de ters örüyoruz. Sonra bir tane düz örüyoruz. Dört tane düz ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  9. Bu sıra yedinci sıranın aynısı olarak örülüyor.
  10. Bu sıra da sekizinci sıra ile aynı örüyoruz.
  11. on birinci sıramızı da yedinci sıra ile aynı örüyoruz.
  12. on ikinci sırayı sekizinci sıra ile aynı örüyoruz.

Modelimiz toplam 12 sıradan oluşmaktadır. Ama sadece dört sırada farklı işlemler yapıyoruz. Diğer sıralar önceki sıraların tekrarı olduğundan çok kolay bir model olarak karşımıza çıkıyor. Umarım siz de severek örersiniz. Başka modellerde buluşmak dileğiyle örgüyle ve sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar