İkili Saç Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere yan yana duran ikili saç örgü modeli ni anlatacağım. Örgümüz için gerekli ilmek miktarı 12 ve katlarından oluşmaktadır. Son olarak 3 ilmek ilave ediyoruz. Kenarlar için de iki ilmek ekleyerek başlıyoruz. Bu modelden ister bebek yeleği, ister kazak veya çeyizlik yelek örebilirsiniz. Dilediğiniz her örgüde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Başlamadan önce hemen alt başlıkta örgünün videolu anlatımını bırakıyorum. Videoyu izleyerek örmek isteyenler bakarak yapabilirsiniz.

Aşağıdaki işlem basamakları kısmında kenar ilmekleri anlatıma katmıyorum. Her zaman bir başa bir sona kenar ilmeği örüyoruz. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

İkili Saç Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Örgü Aşamaları

  1. Üç ters ilmek, dört düz, 1 ters, 4 düz, 3 ters
  2. İkinci sırada 3 düz, 4 ters, 1 düz, 4 ters, 3 düz
  3. Üçüncü sırada 3 ters ilmek ördükten sonra sıradaki iki ilmeği sola doğru birlikte örüyoruz. 2 düz ilmek ve 1 dolayarak eksilttiğimizi arttırıyoruz. 1 ters, 1 dola, 2 düz ördükten sonra sıradaki iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz.
  4. Bu sırayı ikinci sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  5. Bu sırada 2 ters, sıradaki iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. Sonraki iki düz ilmeğin ikincisi önden, birincisi arkadan yer değişiyoruz. Ardından ikisini de düz örüyoruz. Sonra 1 ilmek ters örüyoruz. Sıradaki iki ilmeğin birincisini önden, ikincisini arkadan yer değiştiriyoruz. İkisini de yine düz örüyoruz. Sonra 2 ters ilmek örüp sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Bu sırayı da yine ters sıralarda olduğu gibi örüyoruz. Yani 3 düz, 4 ters, 1 düz, 4 ters, 3 düz

Toplamda altı sıradan oluşan çok kolay ve güzel bir modeli sizlerle paylaştım. Umarım sizin de beğenerek ve kolaylıkla öreceğiniz bir model olmuştur. Bir sonraki modelde görüşmek dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar