Doğa Harikası Boraboy

         Hafta sonu şehrin gürültüsünden uzakta, ruhunu ve bedenini dinlendirmek isteyenler için doğa harikası Boraboy gölünden biraz bahsedelim. Bu göl, aslında küçük bir akar suyun gelen yıkıntıların birikerek akarsuyun önünü tıkaması sonucunda oluşmuştur. Rengi zümrüt yeşili olan gölün etrafı sarıçam, kayın, sedir, kestane ağaçları ile çevrelidir. Ormanlık alan içerisinde konaklamalar için bungalov tipi evler, kafeterya, kamp ve piknik alanları ve doğa yürüyüş yolları bulunmaktadır.

Boraboy tabiat parkına ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır. Amasya merkeze uzaklık 62 km dir. Taşova ilçeye uzaklığı ise 22 km dir. Merzifon havaalanından uzaklığı 91 km. Boraboy gölüne ulaşabilmek için her gün Taşova- Boraboy arasında sefer yapan minibüsler kullanılmaktadır. Ayrıca kendi özel aracınızla da asfalt yol da rahatlıkla göle ulaşım sağlanılabilir.

Doğa Harikası Boraboy neler yapılabilir?

Ziyaretçiler bu güzel alanda piknik yapabilir, çadır kamp alanında çadır kurup kalabilirler. Ardından yürüyüş alanları bulunduğundan yürüyüş yapılabilir. Ayrıca göl kenarında bulunan bungalovlar kiralanarak daha konforlu kalmak isteyenler kalabilirler. Burada eski ve yeni kır evleri mevcut olup her bir evde 4 kişi rahatlıkla konaklanabilmektedir. Ayrıca Boraboy tabiat parkında fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi yapmak için uygun bir ortamdır.

Boraboy Gölü Bungalov

Parkın içerisinde bir tane kır lokantası mevcuttur. Ayrıca çocuk oyun alanları, piknik masaları, çeşme, otopark bulunmaktadır. Gölün derinliği 25 metre, genişliği de 80 metre olarak bilinmektedir.

Boraboyda bir hafta sonu izlemek için tıklayınız

Gölün Güney kıyısı sarp ve diktir. Göl dereden ve tabandan çıkan kaynakla beslenmektedir.

Bir diğer doğa harikası Olimpos okumak için tıklayınız

Fotoğraflar

0 Paylaşımlar