Cennetten Bir Köşe Olimpos

Olimpos’ta Tatil Yapmak

Yaz geliyor yavaş yavaş tatil programları yapmaya başlarken sizlerle Olimpos’u paylaşmak istedim. Yeşiliyle, deniziyle, tarihi güzellikleriyle adeta cennetten bir köşe Olimpos. Türkiye’de doğayla baş başa, sessiz ve sakin bir tatil geçirmek, dinlenmek isteyen kişinin tercih ettiği ve aynı zamanda muhteşem bir deniz ve sahiliyle ilk akla gelen yerlerden biri Olimpos. Bu özellikleri ve güzellikleri sebebiyle de her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor bu güzel beldeyi.


Antalya’nın Kemer ilçesi ile Kumluca ilçesi arasında yer alan Olimpos ağaç evlerden oluşan konaklama seçenekleri ile keyifli bir tatil için muhteşem bir yer. Olimposta konaklayıp denize gitmek için Antik Olimpos şehrinden geçmek gerekiyor. Yeşillikler arasında patika bir antik yoldan geçtikten sonra denizle yeşilin kesiştiren kumsala inip denizin tadını çıkartıyorsunuz.. (Antk şehirden geçiş bedeli 15 Tl idi. Müze kart alırsanız ücretsiz istediğiniz kadar giriş çıkış yapabiliyorsunuz. Olimposa gitmeden önce müzekart almanız tavsiye edilir.)

Olimpos’a ulaşmak için farklı alternatifler var. Öncelikle bu güzel yerin Çıralı kısmında mı yoksa Olimpos kısmında mı konaklamak istiyorsunuz buna karar verdikten sonra yola çıkmanız gerekiyor. Karar verdikten sonra Antalya- Kumluca karayolun üzerinde ilerlerken sol tarafta önce Çıralı yol ayrımını sonra da Olimpos yol ayrımını görüp hangi tarafta kalacaksanız o sapaktan yolunuza devam etmelisiniz.

Kendi Arabanızla Ulaşım

Antalya-Kumluca Karayolu’nu kullanarak ulaşılan Olimpos’a Antalya’dan özel araçla ulaşmak için Kemer istikametinde ilerleniyor.

Kemer ve Tekirova’yı geçtikten sonra önce Çıralı sonra da Olimpos tabelaları görünüyor. Gitmek istediğiniz yere göre bu iki alternatiften birini seçebilirsiniz. Olimpos Ören Yeri ve Plajı’na ulaşmak için Olimpos sapağı, Çıralı Plajı ve Yanartaş için ise Çıralı yolunu kullanmak gerekiyor. Antalya merkez ile Olimpos Plajı arasındaki mesafe 85 km. 74 km’si ana yol 11 km’si ara yoldan oluşan bu mesafe özel araçla 1,5 saatte gidilirken; otobüs ve minibüs aktarması ile 2 saati buluyor.

Otobüs ya da Uçakla Ulaşım

Kendi aracınızla gitmiyorsanız eğer ilk durak Antalya otogarı olmalı. Uçakla geliyorsanız Antalya havaalanından otogara geçmelisiniz.

Antalya’dan Olimpos’a otobüsle ulaşım

Antalya Otogarı’ndan Kumluca-Fethiye yönüne giden tüm otobüs ve minibüsler Olimpos’a ulaşım için kullanılabilir. Yaz aylarında her yarım saatte bir hareket eden yerel firmalar ya da ulusal otobüs firmaları Olimpos ya da Çıralı kavşağında inip kavşaktaki minibüslerle sahile kadar inilebilirsiniz. Minibüsler yaz döneminde 10 dakika aralıkla sefer yapıyor.  Kavşaktan Olimpos 11 km, Çıralı ise 10 km mesafede.


Transfer aracıyla Olimpos’a ulaşım

Antalya merkezden çok sayıda firmanın Olimpos’a transfer hizmeti bulunuyor. Olimpos’ta bulunan pansiyon ve işletmelerin de anlaşmalı transfer hizmeti mevcut. Havalimanı ve şehir merkezindeki istenilen noktadan transfer aracına binebilirsiniz.

 

34 Paylaşımlar