İnceğiz Kanyonu

Haydi Gidelim İnceğiz Kanyonuna;

İnceğiz kanyonu da nereden çıktı dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bir gün okulda ders arasında öğretmen arkadaşlarımdan bir tanesi bana bir fotoğraf gösterdi. Fotoğraftaki manzaraya hayran kaldım. Neresi burası, hangi ülkede diye sordum. Ne ülkesi burası bizim köyde İnceğiz Kanyonu dedi. Gerçekten de manzara süperdi.

Güzel ülkemin dört bir yani güzelliklerle dolu ve biz gidip görmüyoruz. Karar verdim bu kanyonu görecektim. Tesadüfe yürüyüş grupları ile tanıştım. Aradan çok zaman geçmedi gruplardan biri bu kanyona yürüyüş düzenledi. Böyle fırsat kaçar mı? Hemen gittim onlarla ve güzelliği ile adeta büyülendim. Eğer yolunuz bir şekilde Denizliye düşerse mutlaka bu kanyonu gidip görün derim. Denizli’nin Kale ilçesine gidip yol tarifi alırsanız sizi yönlendireceklerdir. Kale’ye kadar gitmişken de mutlaka Kale biberinden yapılan biber tatarını da tatmalısınız. O yörede neredeyse her öğün yenen bir yemek çeşididir.

İnceğiz Kanyonu Kemer Barajı’nı besleyen akarsuların aşındırmasıyla oluşan kanyon giden ziyaretçileri güzelliği ile adeta büyülüyor. Tamamen doğal oluşuma sahip kanyon, köy halkı tarafından “Arapapıştı” olarak biliniyor. Kanyon Kale İlçe merkezine 45 Km. uzaklıkta bulunmaktadır. Denizli, Aydın, Muğla illerinin tam kesişme noktasında bulunan kanyona doğa severler akın ediyor.

1 Paylaşımlar