Gıdıktan Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Kilo almaya başlanıldığında çene altında da yağlanma başlar. Bazı yiyecekler ve egzersizlerle gıdıktan kurtulmak mümkün. Kilo alımına bağlı olarak çene  altında gıdık oluşmaya başladıysa, doğal yollarla bu bölgede biriken yağlar eritilebilir. Bu yazımızla gıdıktan kurtulmak için yapılması gerekenler neler bir bakalım:

Yağ Yakmayı Kolaşlaştıran 15 Besin

1. Yeşil Çay

Bir bardak suya bir çay kaşığı yeşil çay ekleyin. Bir tencerede kaynatın, 5 dakika pişirin ve süzün. Soğuduktan sonra biraz bal ekleyin ve için. Bu yöntemin etkili olması için günde 3 ila 4 kez yeşil çay içilmesi önerilmektedir.

2. Hindistan cevizi yağı

Her sabah 1 çorba kaşığı sızma Hindistan cevizi yağı tüketin. Ayrıca, her gün boynunuza bir miktar aynı yağ ile masaj da yapabilirsiniz. Bunu günde bir kez yapmalısınız.

3. Kavun

Taze kavundan hazırlayacağınız kavun suyundan günde 2 ila 3 bardak için. Kavunlar kalori ve yağ bakımından düşüktür ve potasyum ve A vitamini gibi birçok hayati mineral ve vitamin bakımından zengindir ve bu da birkaç kilo vermenize yardımcı olur. (Kavun tek başına ve yemeklerden iki saat önce ya da sonra tüketilmelidir)

4. Limon suyu

Yarım limon suyunu bir bardak ılık suya sıkın. İyice karıştırın ve biraz da bal ekleyin. Bunu her sabah aç karnına tüketin. Limonun içindeki C vitamininin varlığı, metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakmanıza yardımcı olacak güçlü bir antioksidandır.


5. Kırmızı biber

Kırmızı dolmalık biberin yarısını kesin ve en sevdiğiniz salata ya da yemeğe ekleyin. Günlük tüketin.  Kırmızı biber, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle kilo kaybına yardımcı olabilir.

6. Keten tohumu

Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı toz keten tohumu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışıma biraz da bal ekleyin ve için. Bu karışımı günde bir kez, tercihen her sabah tüketmelisiniz.

7. Havuç

Bir veya iki havuç alın ve ince dilimler halinde kesin ve tüketin. Ayrıca havuç suyu hazırlayıp içebilirsiniz. Bunu günde bir kez yapmalısınız. Havuç zengin bir A vitamini ve lif kaynağıdır. Sindirmek ve uzun bir süre sizi tam olarak tutmak için daha uzun sürer. Bu da, kilo vermenize yardımcı olabilir.

8. Ay çekirdeği

Her gün 1 çorba kaşığı ay çekirdeği tüketin. Ayçiçeği tohumları, sadece yağ yakmanıza değil aynı zamanda serbest radikallerle de mücadele etmenize yardımcı olan zengin B ve E vitamin kaynaklarıdır.


9. Aloe vera

Günde 1 ya da 2 kez 1 bardak taze aloe suyu için. Aloe vera, tükettiğiniz karbonhidratları ve yağları depolamak yerine yakmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, metabolizmanızı hızlandıran kollajen üretimini de uyarır.

10. Su

Her gün yeteri kadar su içmek de kilo verme sürecinizi hızlandırır.

Kaçınılması gereken Besinler

  1. Paketlenmiş ve dondurulmuş gıdalar gibi doymuş yağlar, herhangi bir beslenme faydası sağlamaz sadece kilo almanıza neden olur.
  2. İşlenmiş gıdalar
  3. Şeker

Gıdıktan Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler : Egzersizler

1. Çene kaldırma

Tek yapmanız gereken kafanızı tavana doğru kaldırmak ve çenenizi açıp kapatmak. Bu hareket, çene, boğaz ve boynun kaslarını yumuşatmaya yardımcı olur.

2. Dudak çekme

Sadece alt dudağını ileri doğru uzatın. Dudağınızı iterken çeneniz de doğal olarak ileri kayacaktır. Yüz kaslarınızı kaldırmaya, boyun yağınızı azaltmaya ve size daha genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.

3. Balık yüz

Bu egzersizde, yanağınızı içeri çekin ve bekleyin. Yüz kaslarınızı sıkılaştırmak ve fazla yağ yakmak için harikadır.


4. Üfleme

Bu egzersiz için, tek yapmanız gereken, kafanızı olabildiğince geri yatırmak ve ağzınızdan hava üflemek. Bu yüz ve boyun kaslarınızın çalışmasını sağlar.

5. Kardiyo

Yürümek, koşmak gibi sporlar boynunuz da dahil olmak üzere vücudunuzun her yerinde yağ kaybetmek için ideal bir yoldur.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

76 Paylaşımlar