Selanik Kışlık Kazak Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün anlatacağım selanik kışlık kazak modeli özellikle balıkçı yaka kazaklara çok yakışacaktır. Hem çok güzel hem de çok kolay bir örgü modelinin anlatımına geçmeden önce videosunu alt başlığa bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Modelimiz için gerekli olan ilmek adedi24 ve 24 ün katları şeklinde olacaktır. Yani 24+24+24+……+3+2 olarak ilmeklerimizi atarak başlıyoruz. Toplamda 32 sıra ile bir model örüyoruz ve bu 32 sıranın tekrarı ile tüm örgümüzü yapıyoruz. Anlatırken kenar ilmeklerini anlatıma dahil etmiyoruz.

Selanik Kışlık Kazak Modeli Videosu

Selanik ve saç Örgülü Kazak Örneğinin Yapılışı

  1. 3ters, 9düz, 3ters örüyoruz. Ardından bir düz örüp ipi öne atıyoruz. sıradaki ilmeği örmeden alıyoruz (buna kısaca örmeden geç diyeceğim) ve sonrakini düz örünce ip ilmeğin üzerine dolanıyor. Ardından bu işlemi dört kez tekrarlıyoruz. 1düz, 3ters örüp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  2. 3düz, 1ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Sonra bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz. 1ters, 3düz, 9ters,
  3. Bu sırayı birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  4. Bu sırayı ikinci sıra ile aynı örüyoruz.
  5. 3ters, 1düz, örmeden geç ve dört kez tekrar et, 1düz. 3ters ördükten sonra 1düz, örmeden geç ve dört kez tekrar et, 1düz örüyoruz.
  6. 3düz, 1 ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz. 3ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz.
  7. 3 ters, 1düz, örmeden geç ve dört kez tekrar et, 1düz. 3ters ve 9düz örüyoruz.
  8. 3düz, 9ters, 3düz, 1 ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Sonra bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz.
  9. Bu sırayı 7. sıra ile aynı örüyoruz.
  10. Bu sırayı 8. sıra ile aynı örüyoruz.
  11. 3ters ve 1düz, örmeden geç ve dört kez tekrar et, 1düz. Sonra 3ters örüyoruz. Ardından gelen dokuz ilmeğin ilk beşi arkadan son dördü önden olacak şekilde yer değişip saç örgüsü yapıyoruz. Bu dokuz ilmeği tek tek düz örüyoruz.
  12. 3düz, 9ters, 3düz, 1 ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Ardından bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz.
  13. Yedinci sıra ile aynı örüyoruz.
  14. Sekizinci sıra ile aynı örüyoruz.
  15. On birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  16. 12. sıra ile aynı örüyoruz. Bu sıra ile örgünün ilk yarısını bitiriyoruz.

Örgünün İkinci Yarısının Yapılışı

17. Bu sırayı yedinci sıra ile aynı örüyoruz.

18. Bu sırayı da sekizinci sıra ile aynı örüyoruz.

19. Yine aynı şekilde yedinci sıra gibi örüyoruz.

20. Tekrardan sekizinci sıra ile aynı örüyoruz.

21. Yine beşinci sırayı tekrarlıyoruz.

22. Ardından altıncı sırayı tekrarlıyoruz.

23. ve 25. Sonra birinci sırayı bu sırada örüyoruz.

24. ve 26. sırada 2. sırayı tekrarlıyoruz.

27. 3ters örüyoruz. Ardından gelen dokuz ilmeğin beşi arkadan, dördü önden yer değişiyoruz. Hepsini tek tek düz örüyoruz. 3ters. Sonra 1düz, örmeden geçip ve dört kez tekrar ediyoruz.

28. 3düz, 1 ters, sonraki üzerine ip dolanan ilmeği iplikle birlikte düz örüyoruz. Bu işlemi 4 kez tekrarlıyoruz. Ardından 3düz, 9ters örüyoruz.

29. Yirmi dokuzuncu sırayı birinci sıra ile aynı örüyoruz

30. Otuzuncu sırayı ise ikinci sıra ile aynı örüyoruz.

31. Yine bu sırayı 27. sırada olduğu gibi örüyoruz.

32. Yine bu sırayı da 28. sıra gibi örüp modelimizi bitiriyoruz.

1 Paylaşımlar