Çok Güzel Bardak Altlığı

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çok güzel bardak altlığı anlatımını yapıyorum. Bu motifti istediğimiz iple örüp istediğimiz yerde süslemek için de kullanabiliriz. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu sizlerle paylaşıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Çok Güzel Bardak Altılığı Videosu

Motifin Yapım Basamakları

  1. İlk önce sihirli yuvarlak yapıp üç zincir çekiyoruz. Sihirli yuvarlağın içerisine 12 adet ikili tırabzan örüyoruz.
  2. İkinci sıraya üç zincir ile başlıyoruz. Aynı yere bir tane de ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından her bir tırabzanın tepesine ikişer tane ikili tırabzan örüyoruz.
  3. Bu sırada ilk tırabzana iki sonrakine bir, sonrakine iki, sonrakine bir, trabzan yaparak tüm sırayı örüyoruz.
  4. Dördüncü sırada ilk tırabzana yine iki tırabzan örüyoruz. Ardından gelen iki tırabzana birer tane tırabzan örüyoruz. Bir sonraki tırabzana iki tane tırabzan örüyoruz.
  5. Beşinci sırada yine ilk tırabzana iki tane tırabzan yapıyoruz. Sonraki gelen üç tırabzanın tepelerine birer tane ikili tırabzan örüyoruz. Birine çift üç tanesine teker tırabzan örerek tüm sırayı bitiriyoruz.
  6. Bu sırada ilk tırabzana batıp üç zincir çekiyoruz ve bir tırabzan sayıyoruz. Bir tırabzan da hemen yanındaki tırabzanın tepesine yapıyoruz. 8 zincir çekiyoruz ve iki tırabzan atlayıp üçüncüsüne batarak bir tırabzan örüyoruz. Hemen yanındaki tırabzana da bir tırabzan örüyoruz. Ardından yine 8 zincir çekip iki tırabzan atlıyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  7. Bu sıraya b aşlarken ilmeği bir miktar uzatıyoruz. Sonra ilk tırabzana tığa ip dolamadan boşluktan batıyoruz ve ilmeği ilkinin boyunca uzatıyoruz. Sonrakilere tığa ip dolayarak yine aynı boşluktan batarak ilmekleri uzatıyoruz. En son ilkini tek sonrakileri ikişerli kapatıyoruz. En son üç ilmek tığda kalınca bu sefer aynı işlemi ikinci tırabzanda yapıyoruz. Yine üç tane ilmek toplamda altı tane ilmek kaldığında hepsini birlikte kapatıyoruz. Geçiş zincirine 10 tane sıkı iğne batıyoruz. ardından sıradaki tırabzanın tepesine kaydırma yöntemi ile batıyoruz. Yine işlemi tekrarlayıp sıra sonuna kadar örüyoruz.

Başka modellerle görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar