Çilekli Dantel Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere çok güzel bir çilekli dantel motif yapımını anlatıyorum. Motiften baharlık ya da yazlık bluz, oda takımı örerken kullanabilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Çilekli Dantel Motif Videosu

Çilekli Motif

Motifin Yapılışı

  1. 7 zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. 3 zincir çekip üç tane de ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra 3 zincir daha çekip dört tane ikili tırabzan örüyoruz.
  3. Bu sırada kaydırma yöntemi ile son tırabzana geçiyoruz. Ardından 4 zincir çekip aynı yere bir tane de tığa 2 dolayıp üçten kapanan tırabzan yapıyoruz. Aynı tırabzandan boşluğa ü. tane ve gelen tırabzan başına da iki tane yapıyoruz. geçiş için 5 zincir çekiyoruz.
  4. Dört zincir çekip aynı yere bir tane de 2 dolanan üçten kapanan tırabzan yapıyoruz. Bir zincir çekip her tırabzan başına birer tane aynı tırabzandan yapıyoruz. Aralarda hep bir zincir çekiyoruz. Son tırabzana iki tane tırabzan yapıp son kapatmasını birlikte örüyoruz. Geçiş için 3 zincir çekip alttaki zincire sıkı iğne batıyoruz. Sonra üç zincir daha çekip işlemi tekrarlıyoruz.
  5. Dört zincir çekip aynı yere bir tane de tırabzan yapıyoruz. dört zincir çekip boşluğa sıkı iğne batarak toplam 5 tane küçük yuva oluşturuyoruz. Grup tırabzan başına yine grup tırabzan yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden diğer kısma geçiğ işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Yine dört zincirle başlayıp tırabzanımızı yapıyoruz. Beş zincirle ilk yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Dört zincir çekip toplam 4 tane küçük yuva yapıyoruz. Altı zincir çekip ilk grup tırabzana bir grup tırabzan yapıyoruz. 6 zincir çekip ikincinin üzerine de grup tırabzan yapıyoruz.
  7. Bir önceki sıra gibi başlayıp toplam 3 tane dört zincirli küçük yuva yapıyoruz. Sonra 5zincir çekip ilk grup tırabzan tepesine grup tırabzan yapıyoruz. 5 zincir çekip zincir boşluğuna bir tane üçlü tırabzan yapıyoruz. Ardından 3 zincir çekip bir tane daha üçlü tırabzan yapıyoruz. Yine beş zincir ve sonraki grup tırabzan tepesine bir tane grup tırabzan yapıp işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz..

Motifimiz toplam 11 sıradan oluşmaktadır. Köşelerde tırabzanlar geçişlerde zincir ve tırabzanlar örerek oldukça file görünümlü bu motifi videoyu izleyerek çok kolay yapabilirsiziz. Örecek olanlara kolay gelsin.

0 Paylaşımlar