Biber Yapraklı Dantel Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü modelimiz kolay yuvarlak biber yapraklı dantel motifi . Bu motiften dilediğiniz her ürünü örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Biber Yapraklı Dantel Motifi Videosu

Motifin İşlem Sıraları

  1. Sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. Ardından altı zincir çekip bir tane ikili tırabzan örüyoruz. üç zincir bir tırabzan şeklinde devam edip 8 tane yuva oluşturuyoruz.
  2. Bir zincir çekerek sıraya başlıyoruz ve ilk yuvaya 3 sıkı iğne örüyoruz. Sonrasında geçişlere altı zincir çekip yuvalara içer sıkı iğne batarak sırayı bitiriyoruz. Sıra sonunda 3 zincir çekip başlangıç noktasına bir tırabzan yapıyoruz.
  3. Bu sırada altı zincir çekerek gelen yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Ardından yine altı zincir çekerek sıkı .ğneye batıp bir pıtırcık oluşturuyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz. Sıra sonunda altı zincir çekip tırabzanın tepesine sıkı iğne batıyoruz. üç zincir daha çekip aynı yere bir tane ikili tırabzan yapıyoruz.
  4. Üç zincir çekiyoruz. Ardından sırayı bitirirken yaptığımız ikili tırabzanın boşluğuna beş tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra hiç zincir çekmeden geçiş noktasına bir sıkı iğne batıyoruz. Ardından yine zincir çekmeden bir sonraki pıtırcığa geçip 12 tane ikili tırabzan örüyoruz. Sıra sonunda yarım kalan kısma altı tane daha ikili tırabzan örüyoruz.
  5. 10 zincir çekip tırabzan gruplarının tam ortasına bir sıkı iğne batıyoruz. Bu şekilde yuvaları oluşturarak sırayı bitiriyoruz.
  6. Bu sırada her bir yuvaya 2 sıkı iğne, toplam altı kez 3zincir ve bir sıkı iğne yapıyoruz. 2zincir çekip bir tane de ikili tırabzan örüyoruz. Sonra 3zincir çekip örgüyü çeviriyoruz ve ikinci yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Toplam 5 tane 3zincir bir sıkı iğne ile yuva yapıyoruz. iki zincir çekip son yuvaya ikili tırabzan yapıyoruz. 3 zincirle örgüyü çeviriyoruz. İşlemi en son üç zincir çekip bir sıkı iğne batana kadar eksilterek devam ediyoruz. En tepeden dip noktaya inmek için yine 3 zincir 1 sıkı iğne ile dibe kadar iniyoruz. Ardından tüm yuvalarda bu biber yaprağını tekrarlıyoruz.
  7. Bu sırada biber yaprağının etrafındaki her bir zincir boşluğuna (başlangıçta en dipte olan hariç) üçer tane sıkı iğne batıyoruz.
0 Paylaşımlar