Merserize Kazak Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Merserize kazak motifi anlatımı yapıyorum. Bu motiften ister merserize bluz isterseniz de çeyizlik örtülerinizi yapabilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Bu Modellere de bakmanızı öneririm

Merserize Kazak Motifi Videolu Anlarımı

Merserize Kazak Motifi

Motifin İşlem Sıraları

  1. Motifimize sihirli yuvarlak ile başlayıp içerisine 8 tane sıkı iğne örüyoruz.
  2. Altı zincir çekiyoruz. Sonra ilk sıkı iğneye bir tane tırabzan yapıyoruz. Ardından üç zincir çekiyoruz ve bir sonraki sıkı iğneye bir tırabzan yapıyoruz. Bu şekilde toplam sekiz tane yuva oluşturuyoruz.
  3. 4 zincir çektikten sonta tığa ip dolayarak bu zincirin üzerine beş kez fıstık yapar gibi batıp bekletiyoruz. Sonra hepsini birlikte kapatıyoruz ve beş zincir çekiyoruz. Ardından gelen tırabzan tepesine bir tırabzan yapıyoruz. Bu kez bu tırabzanın üzerine tığa ip dolayarak beş kez dolama yapıyoruz. Sonra beş zincir çekiyoruz ve toplam sekiz tane olana kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  4. 13 zincir çekiyoruz ve ilk yuvaya sekiz tane tırabzan yapıyoruz. Sonra 10 zincir çekip bir sonraki yuvaya sekiz tane tırabzan örüyoruz. Bu şekilde tüm yuvalarda işlemi tekrarlıyoruz. Son yuvada yedi tane tırabzan örüyoruz. Sonra ilk çektiğimiz zincirin alttan üçüncüsüne kaydırma ile bağlantı yapıyoruz. Böylece zincirle birlikte bu yuvada da sekiz tırabzan olmuş oluyor.
  5. 3 zincir çekip yuvaya üç tane de tırabzan örüyoruz. Toplamda zincirle birlikte dört tırabzan oluyor. Sonra beş zincir çekiyoruz ve aynı yuvaya dört tırabzan daha örüyoruz. İki zincir çekip tığa dört kez ip doluyoruz. Bir sonraki yuvaya batıp tırabzanı beşten kapatıyoruz. Bir kez daha beşli tırabzan örüyoruz ve 9 zincir çekiyoruz. İki tane daha beşli tırabzan örüp 9 zincir çekiyoruz. Sonra iki tane daha beşli tırabzan ve 9 zincir. Son olarak iki tane daha beşli tırabzan örüyoruz. İki zincirle sonraki yuvaya geçiyoruz.
  6. Bir önceki sırayı kapatınca ilk boşluğa geçinceye kadar kaydırma batıyoruz. İlk boşlukta 3 zincir, 3 tırabzan, 5 zincir, 4 tırabzan örüyoruz. Sonra iki zincir çekip sonraki yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada 7 tırabzan örünce 3 zincir çekiyoruz ve bir tane pıtırcık son tırabzanın üzerine yapıyoruz. Ardından aynı yuvaya 7 tırabzan daha örüyoruz. Bu yuvada yaptığımızı gelen iki yuvaya da yapıyoruz.
  7. Bağlantıları beş noktadan yapıp motifleri videoda anlattığım şekilde birbirine ekleyebilirsiniz.

Başka bir model anlatımına kadar sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar