Kolay Kare Dantel Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ister merserize kazak örerken, ister oda takımı örerken kullanabileceğiniz kolay kare dantel motifi anlatımı yapıyorum. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Kolay Kare Dantel Motifi Videosu

Motifin Örülüşü

  1. Sekiz zincir çekip zincirleri ilk zincirden kaydırma yöntemi ile birleştiriyoruz.
  2. Zincirin içerisine 16 tane sıkı iğne örüyoruz
  3. 11 zincir çekip tığa beş kez ip doluyoruz. Bir sıkı iğne atlayıp ikinci sıkı iğneye batıp altıdan kapatılan bir tırabzan yapıyoruz. İki zincir çekiyoruz. Ardından tekrar tığa beş kez dolayıp aynı battığımız yere batarak altıdan kapatılan tırabzan yapıyoruz. Sonra 11 zincir çekiyoruz ve bir sıkı iğne atlayıp ikinci sıkı iğneye sıkı iğne batıyoruz. Yeniden 11 zincir çekiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz. Toplam dört yaprak oluyor.
  4. İlk yaprağın ilk 11 zincirinin üstüne 3 tane sıkı iğne yapıyoruz. Sonra iki tane yarım tırabzan ve dört tane ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından altı tane de tığa bir dolayıp üçten çektiğimiz tırabzanları yapıyoruz. Uzun tırabzanın tepesine 1 tane, boşluğa 2 tane ve sonraki tırabzanın tepesine de 1 tane üçten kapanan tırabzan yapıyoruz. Sonra yine zincirin üzerine sırası ile 6 tane üçten kapanan tırabzan, 4 tane ikili tırabzan, 2 tane yarım tırabzan ve 3 tane sıkı iğne örüyoruz. Tüm yaprakları bu şekilde dolanıyoruz.
  5. İlk başlarken dokuz tanesine kaydırma yöntemi ile batarak geçiyoruz. Onuncuya sıkı iğne batıp altı zincir çekiyoruz. Sonra iki tırabzan atlayıp üçüncüye sıkı iğne batıyoruz ve altı zincir çekiyoruz. Bu şekilde beş tane yuva yapıyoruz. Geçişte yine altı zincir çekiyoruz.
  6. Son sıramızda ilk yuvaya dört tane sıkı iğne batıp 8 zincir çekiyoruz. Sonraki yuvaya sıkı iğne batıp sekiz zincir çekiyoruz. Son yuvaya kadar işlemi tekrar edip son yuvada dört sıkı iğne batıyoruz. Geçiş zincirine de 5 tane sıkı iğne batıyoruz. Sıra sonuna kadar işleme tekrar ediyoruz.
  7. Bağlantı yaparken dört zincir çekip bağlama yaptıktan sonra dört zincir daha çekip bağlamayı yapmış oluyoruz.

Bir başka modelde görüşmek dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar