Çok Kolay Bebek Yeleği Örneği

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü modelimiz çok kolay bebek yeleği örneği anlatımı yapacağım. Model özellikle merserize kazaklara ve bebek yeleklerine çok yakışacaktır. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler için hemen alt başlıkta videosunu paylaşıyorum. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 7 ve 7 nin katlarıdır. Ardından model geçişi için 3 ilmek ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 12 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Çok Kolay Bebek Yeleği Örneği Videosu

Kolay Bebek Yeleği Örneği

Örneğin Yapılışı

  1. İlk sırada ilmeklerimizi 3 ters 4 düz şeklinde tümünü örüyoruz.
  2. Bu sırada da tüm ilmeklerimizi tersleri ters olarak, düzleri de düz olarak örüyoruz.
  3. 3 ters 1 düz ilmeği ördükten sonra sıradaki iki ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonra 1 düz ilmeği örüyoruz.
  4. İlk üç ilmeği düz örüp sonraki bir ilmeği ters örüyoruz. Sonra gelen iki ilmeği yine örmeden sağ şişe alıyoruz. Bir sonraki ilmeği de ters olarak örüyoruz.
  5. Bu sırada ters ilmeği ördükten sonra gelen iki ilmekten ikincisini önden, birincisini arkadan yer değiştirip düz örüyoruz. Sonraki iki ilmeğin de birincisini önden, ikincisini arkadan yer değiştirip düz örüyoruz.
  6. Örneğimizin son sırasında üç düz, dört ters şeklinde sırayı bitiriyoruz.

Modelimizin tamamı altı sıradan oluşuyor. Bu altı sırayı tekrar ederek tüm örgümüzü örüyoruz. Başka modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar