Ajurlu Zikzak Örgü Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü modelimiz ajurlu zikzak örgü modeli . Bu modelden istediğiniz bayan ve çocuk örgülerini örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 20 ve 20 nin katlarıdır. Ardından 5 ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 16 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim. Ayrıca geçişler için kullanacağımız beş örneğin önüne ilmeğin iki sırada nasıl yapıldığını anlatacağım. Sonraki sıralarda işlemin tekrarından ibaret bu beş ilmeği öreceğiz.

Ajurlu Zikzak Örgü Modeli Videosu

ZİKZAK AJURLU MODEL

Modelin Sıralarının Yapılışı

  1. Model geçişlerindeki beş ilmeği her düz sırada 1ters, 3düz, 1ters şeklinde örüyoruz. Ardından 5düz, 1dola, sola kesim, 2düz, 1 dola, sola kesim, 4düz şeklinde ilmekleri örüyoruz. Sonda yine beş ilmek geçiş için kullanıyoruz. Baştaki ile aynı şekilde örüyoruz.
  2. 2düz, 1ters, 2düz şeklinde geçiş ilmeklerimizi bu sırada ve bundan sonraki tüm ters sıralarda örüyoruz. Sonra 15 ters
  3. 3düz, sağa kesim, 1dola, 1düz, 1dola, sola kesim, 2düz, 1dola, sola kesim, 3düz.
  4. Modele giren ilmeklerin tamamı ters.
  5. 2düz, sağa kesim, 1dola, 3düz, 1dola, sola kesim yapıyoruz. Sonra 2düz, 1dola, sola kesim 2düz örüyoruz.
  6. Bir önceki ters sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  7. 1düz, sağa kesim, 1dola, 2düz, sağa kesim, 1dola, 1düz, 1dpola, sola kesim, düz, dola, sola kesim, düz.
  8. Altıncı sıra ile aynı örüyoruz.
  9. Sağa kesim, 1dola, 2düz, sağa kesim, 1dola, 3düz örüyoruz. Sonra gelen ilmekleri 1dola, sola kesim, 2düz, 1dola, sola kesim şeklinde örüyoruz.
  10. Sekizinci sıra ile aynı.
  11. 2düz, 1dola, sola kesim, 2düz, 1dola. Sonra sıradaki üç ilmeği içten birlikte düz örüyoruz. 1dola, 2düz, 1dola, 2düz.
  12. Onuncu sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  13. 3düz, 1dola, sola kesim, 2düz, 1dola, sola kesim, 1düz, sağa kesim, 1dola, 3düz.
  14. on ikinci sıra ile aynı örüyoruz.
  15. 4düz, 1dola, sola kesim, 3düz, 1dola. Ardından gelen üç ilmeği içten birlikte sola doğru düz örüyoruz. Sonra 1 dolayıp 3 düz örüyoruz.
  16. Ters ve son sırayı da 14. sıra ile aynı şekilde örüp modelimizi bitiriyoruz.
1 Paylaşımlar