Aşk Yolu Örgü Modeli

Bugün sizlere çok kolay bir örgü modeli anlatmak istiyorum. Modelimiz hem kolay hem de çok güzel bir görünüme sahiptir. Adını aşk yolu koyduğum bu aşk yolu örgü modeli anlatımına geçmeden alt başlıkta videosunu bırakıyorum. İzleyerek örgüyü örmek isteyenler videodan rahatlıkla örebilirsiniz. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modele de bakmanızı öneririm.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 8 ve 8 in katlarıdır. Ardından 2 ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 12 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Aşk Yolu Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Modelin Sıra Sıra Yapılışı

  1. 2ters, 2düz, sıradaki iki ilmeğin ikincisi arkadan birincisi önden yer değiştirerek düz örüyoruz. Sonra 2düz örüp işlemi tekrarlıyoruz.
  2. 2düz, 6 ters, 2düz
  3. 2ters ördükten sonra sıradaki ilmeklerden üçüncüsü önden ilk ikisi arkadan yer değiştirerek düz örüyoruz. Ardından gelen üç ilmeğin birincisi önden iki ve üçüncüsü arkadan yer değiştirerek düz örüyoruz.
  4. ikinci sıra ile aynı örüyoruz.
  5. iki ters örüp gelen iki ilmeği sola kesim yapıyoruz ve bir arttırıyoruz. Ardından gelen iki ilmeğin ikincisi arkadan birincisi önden yer değiştirerek düz örüyoruz. Sonra bir dolayıp sıradaki iki ilmeği sağa doğru birlikte örüyoruz.
  6. Dördüncü sıra ile aynı örüyoruz.
  7. Bu sırayı beşinci sıra ile aynı örüyoruz.
  8. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  9. Bu sırayı da beşinci sıra gibi örüyoruz.
  10. Bu sırada da tersleri ters olarak düzleri de düz olarak örüyoruz.
  11. 2 ters ördükten sonra sıradaki üç ilmekten birincisi önden ikinci ve üçüncüsü arkadan yer değişerek düz örüyoruz. Sonraki üç ilmekten üçüncüsü önden ilk ikisi arkadan yer değiştirerek düz örüyoruz.
  12. Bu sırayı da tersleri ters düzleri düz örerek bitiriyoruz.

Bugünkü modelimiz sekiz ilmek ve toplam 12 sıradan oluşmaktadır. Modeli umarım beğenerek ve keyifle örersiniz. Başka bir modelde görüşmek dileğiyle hoşçakaın sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar