Merserize Bluz Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere merserize bluz motifi anlatımı yapıyorum. Bu motifi ister merserize bluz yaparken isterseniz de çeyizlik örgülerinizi örerken kullanabilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Bu Modellere de bakmanızı öneririm

Merserize Bluz Motifi Videosu

Motifin Sıralarının Yapılışı

  1. 10 zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. 9 zincir çekiyoruz. Sonra tığa 4 kez doluyoruz ve beşten kapanan tırabzan yapıyoruz. 3 zinncir çekiyoruz ve beşli tırabzan yapıyoruz. Toplamda 16 tane yuva oluşturuyoruz. Sıra sonunda 1 zincir çekiyoruz ve zincire batıp yarım tırabzan örüyoruz.
  3. 3 zincir çekiyoruz. Ardından örmüş olduğumuz yarım tırabzanın üzerine bir tane yarım tırabzan ve bir sıkı iğne örüyoruz. Sonraki boşluğa geçiyoruz ve sırası ile bir sıkı iğne, 1 yarım tırabzan, 1 tırabzan, 1 yarım tırabzan ve 1 tane de sıkı iğne örüyoruz. Bu işlemi tüm yuvalarda yapıyoruz. Sıra sonunda bir yarım tırabzan ve bir sıkı iğne başlangıç yuvasına örüp sırayı kapatıyoruz.
  4. 6 zincir çekip sıradaki tepeciğin tam ortasına sıkı iğne batıyoruz. Sonra 5 zincir çekiyoruz ve bir sonraki tepeciğe sıkı iğne batıyoruz. Bu işlemi sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Sıra sonunda 2 zincir çekerek başlangıç zincirinin dibine batıp bir tane tırabzan örüyoruz.
  5. 4 zincir çekerek başlıyoruz. Ardından tığa iki kez dolayarak alt sıranın kapama tırabzanının üzerine üçlü tırabzan örüyoruz. Sonra bir tane ikili tırabzan, bir tane yarım tırabzan ve bir tane de sıkı iğne yapıp sonraki yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada sırası ile 1 sıkı iğne, 1 yarım tırabzan, 1 ikili tırabzan, 3 tane üçlü tırabzan, 1 ikili tırabzan 1 yarım tırabzan ve 1 sıkı iğne örüyoruz. Yine sıranın sonunda başlangıçtakini tamamlıyoruz.
  6. Bu sıra ve bundan sonraki sıraları videodan izleyerek çok daha kolaylıkla yapabilirsiniz. En son sırada eklemesini her bir kenardaki 7 noktadan yapıyoruz. Sevgiyle ve örgüyle kalın.
0 Paylaşımlar