Kolay Bebek Yeleği

Bugün sizlere kolay bebek yeleği örgüsü anlatıyorum. Bu modelden sadece bebek yeleği değil istediğiniz örgüyü örebilirsiniz. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modele de bakmanızı öneririm.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 10 ve 10 un katlarıdır. Ardından 5 ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 8 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Kolay Bebek Yeleği Modelinin Videosu

Yeleğin Sıralarının Yapılışı

  1. İlk sıranın tamamını düz örüyoruz.
  2. 5 ters örüyoruz. Ardından beş kez 1 dolayıp 1 ters örüyoruz. Yani beş kez bu işlemi tekrarlıyoruz. Sonra yine 5 ters…..
  3. 5 düz örüyoruz. Ardından sıradaki ilmeklerden düz olanları sağ şişe alıyoruz ve doladığımız iplikleri şişten çıkartıyoruz. Böylece toplam beş tane uzun ilmekler elde ediyoruz. Sonra bu beş ilmeğin hepsini birden bir kez düz örüyoruz. Şişten çıkartmadan ipi ön tarafa alıyoruz ve bir kez daha düz örüyoruz. Şişi tekrar öne alıp bir kere daha düz örüyoruz. Böylece beş tane uzun ilmeği yine beş tane ilmek haline getiriyoruz. Bu ilmekleri de yine gevşekçe yapıyoruz. 5 düz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Bu sıranın tamamını ters örüyoruz.
  5. Bu sırada tüm ilmekleri düz olarak örüyoruz.
  6. Bu sırada örneği kaydırarak yapıyoruz. Yani hemen kenar ilmekten sonra 1 dola, 1 ters şeklinde beş ilmeği örüyoruz. Ardından beş düz örüyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  7. Burada doladığımız ilmekleri ve yanındakileri üçüncü sıradaki işlemle örüyoruz.
  8. Tüm sırayı ters olarak örüyoruz.
0 Paylaşımlar