Buğday Başağı Örgü Modeli

Bugünkü modelimiz buğday başağı örgü modeli. Bu model hem çok kolay hem de güzel bir model. İstediğiniz her örgüde bu örneği kullanabilirsiniz. Videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modele de bakmanızı öneririm.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 7 ve 7 nin katlarıdır. Ardından üç ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 10 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Buğday Başağı Örgü Modeli Videosu

Buğday Başağı Modeli

Örneğin Sıraları Nasıl Örülür?

  1. 4 düz, 1 ters, 6 düz , 1ters, 4 düz
  2. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. Bu sırayı birinci sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  4. Dörsüncü sırada da tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  5. 3 düz ördükten sonra ters ilmeğin altındaki aşağıya doğru dört sıra sayıyoruz ve dip noktaya batıyoruz. Ardından uzunca bir ilmek çıkartıyoruz. Sonra sıradaki bir düz, bir ters ve bir düz ilmeği örüyoruz. Ardından yine battığımız dip noktaya batıp uzumca bir ilmek çıkartıyoruz. Dört düz ilmek örüp işlemi tekrarlıyoruz.
  6. 2 ilmeği ters örüyoruz. Sonra sıradaki bir kısa bir uzun ilmeği önce sağ şişe sonra yön değiştirerek sol şişe alıyoruz. Önce uzun ilmeği sonra kısa ilmeği alacak şekilde ikisini birlikte ters örüyoruz. Ardından sıradaki bir ters, bir düz, bir ters ilmeği örüyoruz. Sıradaki bir uzun bir kısa iki ilmeği birlikte ters örüyoruz. 2 ters.
  7. 4 düz, 1 ters, 6 düz, 1 ters, 4 düz. Yani birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  8. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz örüyoruz.
  9. Bu sırada örneği tekrarlıyoruz. Yani beşinci sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  10. Onuncu sıramızı altıncı sıra ile aynı şekilde örüyoruz.

Modelimiz hem çok kolay hem de güzel bir model. Bugünkü örnek anlatımımız burada sona ermiştir. Bir başka modelde buluşmak dileğiyle hoş çakalın.

0 Paylaşımlar