Yuvarlak Dantel Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü, ister baharlık bluz ya da başka herhangi bir ürün örerken kullanabileceğiniz yuvarlak dantel motifi nasıl yapılır anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu Modellere de bakmanızı öneririm

Dantel oda takımı motifi için tıklayınız

Yuvarlak Dantel Motifi Videosu

Yuvarlak Dantel Motifi

Motifin Sıralarının Örülüşü

  1. Sekiz zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. Bir zincir çekip bu yuvarlak içerisine 18 tane sıkı iğne yapıyoruz.
  3. 7 zincir çekiyoruz. Sonra tığa üç kez ip dolayarak ilk sıkı iğneye batıyoruz ve dörtten kapatıyoruz. Yani dörtlü tırabzan yapıyoruz. 2 zincir çekip tığa 3 kez ip dolayarak bir sonraki sıkı iğneye batıyoruz. Burada da dörtten kapanan bir tırabzan örüyoruz. Bu işlemi toplam 18 yuva olana kadar devam ediyoruz.
  4. Sıraya başlarken üç zincir çekiyoruz. Bu üç zincir bir tırabzan yerine sayılacaktır. Sonra ilk yuvaya iki tane sıradaki tırabzana bir tane ve sonraki yuvaya üç tane olmak üzere ikili tırabzanlar yapıyoruz. Ardından 7 zincir çekiyoruz ve bir yuva atlıyoruz. Sonra ki yuvaya 3, tırabzana 1, sonraki yuvaya 3 tırabzan olmak üzere ikili tırabzanlarımızı örüyoruz. Toplamda yedi tane tırabzan örmüş oluyoruz. 7 zincir çekip işlemi sıra sonuna kadar devam ediyoruz.
  5. Sıra sonunda kaydırma yöntemi ile üçüncü tırabzana geçiyoruz. 3 zincir çekiyoruz ve ardından gelen iki tırabzana da ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra 4 zincir çekiyoruz ve alttaki zincirin üzerine 5 tane sıkı .ğne batıyoruz. Ardından 4 zincir daha çekip bir sonraki yedi tane tırabzanın en ortasındaki 3 tırabzana birer tane ikili tırabzan örüyoruz. 4 zincir çekip işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Sıraya 3 zincirle başlayıp sıradaki tırabzanlara birer tırabzan yapıyoruz. 5 zincir çekiyoruz. Sonra geçişteki sıkı iğnelerden birinciye batmayıp sonraki dört taneye birer tane sıkı iğne yapıyoruz. 5 zincir çekip üç tane tırabzana birer tane tırabzan örüyoruz. 5 zincir çekiyoruz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  7. Yine sıraya 3 zincir çekerek başlıyoruz. İlk tırabzana bir tane tırabzan yapıyoruz. Sonra 7 zincir çekip yine aynı yere bir tırabzan daha örüyoruz. Sonraki tırabzana da bir tane tırabzan örüyoruz. Ardından 6 zincir çekip sıkı iğnelerin ilkine batmayıp sonraki üçüne birer tane sıkı iğne yapıyoruz. 6 zincirle ilk tırabzana geçip bir tırabzan örüyoruz. Sonraki tırabzana da bir tane tırabzan örüp yedi zincir çekiyoruz ve işlemi sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz.
  8. 3 zincir çekiyoruz ve tırabzana bir tane tırabzan yapıyoruz. Ardından 7 zincir çekip geçişe bir sıkı iğne yapıyoruz ve 7 zincir çekip sonraki iki tırabzana da birer tırabzan yapıyoruz. 6 zincir çekip sıkı iğnelerin son ikisine birer tane sıkı iğne yapıyoruz. 7 zincir çekiyoruz. Ardından 2 tırabzan, 7 zincir, 1 sıkı iğne, 7 zincir, 2 tırabzan örüyoruz. 6 zincir iki sıkı iğne …..
  9. 3zincir çekip bir tırabzan örüyoruz. Sonra 7 zincir, 1 sıkı iğne, 7 zincir, 1 sıkı iğne, 7 zincir çekiyoruz. Sıradaki iki tane tırabzana birer tırabzan örüyoruz. Sonra 6 zincir çekip geçişte bir sıkı iğne batıyoruz ve 6 zincir çekiyoruz. İşlemi tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  10. Sıraya başlarken 3 zincir çekiyoruz ve yine bir tırabzana bir tırabzan örüyoruz. Ardından 8zincir, 1sıkı iğne, 8 zincir, 1sıkı iğne, 8zincir, 1sıkı iğne ve 8zincir örüyoruz. Sondaki iki tırabzana da birer tırabzan yapıyoruz. Hiç zincir çekmeden bir sonraki iki tane tırabzana geçip iki tırabzan örüyoruz. 8 zincir…… işlemleri sıra sonuna kadar devam ettiriyoruz.

0 Paylaşımlar