Merserize Kazak Motif Modeli

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere merserize kazak motifi modeli anlatımı yapıyorum. Bu motiften ister merserize bluz isterseniz de çeyizlik örtülerinizi yapabilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Bu Modellere de bakmanızı öneririm

Merserize Kazak Motif Modeli Videosu

Merserize Kazak Motifi

Motifin Yapılışı

  1. Öncelikle sihirli yuvarlak yapıp 5 zincir çekiyoruz. Sonra 1 tane ikili tırabzan örüp iki zincir çekiyoruz ve bir yuva yapıyoruz. Bu yuvadan toplam 8 tane oluşturuyoruz.
  2. 3 zincir çekerek hemen ilk boşluğa iki tane de ikili tırabzan örüyoruz. Sonra sırası ile boşlukların her birine üçer tane ikili tırabzan yapıyoruz. Aralarına 2 şer zincir çekiyoruz.
  3. Yine 3 zincir çekerek başlıyoruz. Sonra her bir tırabzan tepesine birer tırabzan sonraki boşluğa da bir tane tırabzan örüyoruz. Ardından 5 zincir çekip aynı boşluğa bir tırabzan, sıradaki tırabzanlara birer tırabzan ve sonraki boşluğa bir tırabzan örüyoruz. beş zincir çekiyoruz. Sıra sonuna kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Yine 3 zincir çekerek başlıyoruz ve sıradaki iki tırabzanın tepesine birer tırabzan yapıyoruz. Tırabzanların son kapamasını yapmıyoruz ve üçünü birden kapatıp grup kapaması yapıyoruz. Sonra 5 zincir çekip geçiş zincirine bir sıkı iğne batıyoruz. Beş zincir daha çekiyoruz. Ardından sıradaki beş ikili tırabzanın ortadaki üçünün tepesine ikili tırabzan batıp son kapamasını üçünü birlikte yapıyoruz.
  5. Zincirin ortasına kadar kaydırma batarak geçiyoruz. 7 zincir çekip sonraki yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Tüm sırayı 7 zincir 1 sıkı iğne şeklinde örüyoruz.
  6. 7 zincir çekip ilk yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Ardından 7 zincir çekip bir sonraki yuvaya 12 tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra 7 zincir çekip gelen yuvaya sıkı iğne batıyoruz ve bu yuvalardan dört tane yapıyoruz.
  7. Merserize kazak motif modeli nin bu sırasında da 7 zincir ve bir sıkı iğne şeklinde tırabzanlara kadar gidiyoruz. Tırabzanları dörder dörder gruplandırarak örüyoruz. Sonra İlk dört tırabzana tığa iki kez dolayıp üçten kapanan tırabzanlar örüyoruz. Yalnız bu tırabzanların son kapamalarını bekletip en sonunda dördünü birden kapatıyoruz. Bu grup tırabzanlardan toplam üç tane örüyoruz. Aralarına 7 zincir çekiyoruz.
  8. Bu sırayı da 7 zincir sıkı iğne şeklinde tüm sırayı örüyoruz.
  9. Bu sırada 7 zincir sıkı iğne batma şeklinde toplam dört yuva yapıyoruz. Alttaki grupların ortadakine denk gelen yuvaya geçince 4tane üçlü tırabzan örüyoruz. Sonra 7 zincir çekip aynı yuvaya 4 tane daha üçlü tırabzan örüyoruz.
0 Paylaşımlar