Kolay Yuvarlak Dantel Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü, ister baharlık bluz ya da başka herhangi bir örgüyü örerken kullanabileceğiniz kolay yuvarlak dantel motifi nasıl yapılır anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu Modellere de bakmanızı öneririm

Dantel oda takımı motifi için tıklayınız

Kolay Yuvarlak Dantel Motifi Videosu

Yuvarlak Dantel Motifi

Motifin Sıralarının Yapılışı

  1. İlk olarak 12 zincir çekip bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. Bu yuvarlağın içerisine 3 zincir çekip 24 adet ikili tırabzan örüyoruz.
  3. Bu sıramızda 20 zincir çekiyoruz ve bir atlayıp ikinci tırabzanın tepesine kaydırma yöntemi ile batıyoruz. Bu büyük yuvalardan toplam 12 adet elde ediyoruz.
  4. 10 zincir çekip ilk yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra 3 zincir çekip aynı yere ikili tırabzan yapıyoruz. Ardından 3 zincir çekip aynı yere iki tane daha ikili tırabzan örüyoruz. 2 zincir çekip sonraki yuvaya geçiyoruz. Bu yuvada da iki tırabzan 3 zincir iki tırabzan örüyoruz ve işlemi sıra sonuna kadar tüm yuvalarda tekrarlıyoruz.
  5. İlk yuvaya kaydırma yöntemi ile batarak geçiyoruz. Ardından üç zincir çekip bir tane de tırabzan yapıyoruz. Sonra üç zincir çekip aynı yuvaya iki tane daha tırabzan yapıyoruz. Bir alt sıra ile aynı şekilde bu sırayı da sıra sonuna kadar rüyoruz.
  6. Yine ilk yuvaya kaydırma yöntemi batarak geçiyoruz. Ardından 7 zincir çekiyoruz ve alttan üçüncü zincire sıkı iğne batarak bir pıtırcık oluşturuyoruz. Sonra bir zincir çekip bir tırabzan örüyoruz. Bu tırabzanın başına 4 zincir çekerek bir pıtırcık yapıyoruz. Bu yuvaya toplam 5 tane pıtırcık olacak şekilde işlemi tekrarlıyoruz. Sonra iki zincir çekip geçişteki zincire sıkı iğne batıyoruz. İki zincir daha geçip sonraki yuvaya ikili tırabzan örüyoruz. Ardından bu tırabzanın tepesine 4 zincir çekip bir pıtırcık oluşturuyoruz. Bir zincir çekip aynı yere işlemi toplam beş olana kadar tekrarlıyoruz. Sıra sonuna kadar da işlemleri tekrarlayıp motifimizi bitiriyoruz.
0 Paylaşımlar