Yuvarlak Dantel Motifi

Sevgili örgü sevenler bugün sizlere yuvarlak dantel motifi nasıl yapılır anlatmak istiyorum. Bu motiften oda takımı, yatak örtüsü, runner, masa örtüsü yapabiliriz. İsterseniz motifi kullanarak bluz, hırka gibi ürünler de örebilirsiniz. Motifi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Başka örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalıma beklerim.

Yuvarlak Dantel Motifi Videosu

Motifin Yapım Basamakları

  1. 9 zincir çekerek zinciri birleştirip bir halka oluşturuyoruz. Üç zincir çekip tığa bir kez ip dolayıp üçten kapadığımız tırabzan yapıyoruz. Bu tırabzandan toplam 24 adet halkanın içerisine yapıyoruz.
  2. Her tırabzanın tepesine üçten kapanan tırabzan yapıyoruz. Aralarında birer zincir çekerek toplam 24 tane yuva oluşturuyoruz.
  3. Bu sıraya başlarken 16 zincir çekip başlangıç noktamıza sıkı iğne batıyoruz. Sonra örgüyü çeviriyoruz ve ikiye katlanan bu zincirlerin ikisine birden 12 adet tırabzan örüyoruz. Ardından 12 zincir çekiyoruz ve bir sonraki yuvaya batıyoruz. Sonra yine geri dönüp zincirin üzerine 12 adet tırabzan yapıyoruz. Bu şekilde her yuvaya bir tane olmak üzere 24 adet uzun doldular oluşturuyoruz.
  4. Bu sırada beş zincir çekip geçiş boşluğuna sıkı iğne batıyoruz ve toplam 24 yuva oluşturuyoruz.
  5. Burada zincir sayısını 6 ya çıkartıyoruz. Yine yuvalara sıkı iğne batarak 24 yuva oluşturuyoruz.
  6. Bu sırada da zincirlerle yuvalar oluşturuyoruz. 7 zincir çekip sıkı iğne batarak toplam 24 yuva da burda oluşturuyoruz.
  7. Her bir yuvaya 4 sıkı iğne batıyoruz. Ardından 4 zincir çekip bir sıkı iğne, 4zincir, bir sıkı iğne batıyoruz. En son yine 4 zincir 4 sıkı iğne batarak yuvanın dolgusunu tamamlıyoruz.

Motifler arasındaki küçük motif ve bağlantılar için videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Umarım seveceğiniz ve keyifle öreceğiniz bir motif olmuştur. Örgüyle ve sevgiyle kalın.

1 Paylaşımlar