Gözlerinin hapsindeyim Örgü Modeli

Bugün sizlere çok kolay bir bebek yeleği örgüsü anlatıyorum. Anlatacağım bu yeni modelin adını gözlerinin hapsindeyim örgü modeli olarak koydum. Çünkü modeli ördüğümüzde gözlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Modelimizi videodan izleyerek yapmak isteyenler için alt başlıkta videosunu bırakıyorum. Diğer örgü modellerime de bakmak isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modele de bakmanızı öneririm.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 10 ve 10 un katlarıdır. Ardından 3 ilmek ilave ediyoruz ve bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 8 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Gözlerinin Hapsindeyim Örgü Modeli Videosu

Gözlerinin Hapsindeyim Örgü Modeli

Örgünün Sıralarının Yapım Aşamaları

  1. Birinci sıranın tamamını ters örüyoruz
  2. İkinci sırayı da ters olarak öryoruz.
  3. Bu sırada 3 düz ilmek ördükten sonra sıradaki yedi ilmeği birlikte içten düz olarak örüyoruz. Sonra oluşan tek ilmeği sol şişe alıp yedi ilmeği örünce ortaya çıkan arkadaki ipliği de şişe alıyoruz ve bu tek ilmekle beraber düz olarak örüyoruz. Ardından oluşan boşluğa sol şişi geçiriyoruz. Bir dolayıp bir düz ilmek örüyoruz. Sonra bir dolayıp bir düz ilmek daha örüyoruz. Ardından işlemi bir kez daha tekrarlayıp toplamda yedi ilmek oluşturuyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Tüm sırayı ters örüyoruz.
  5. Tüm sırayı bu sırada da ters olarak örüyoruz.
  6. Yine ilmeklerin tamamını ters olarak örüyoruz.
  7. Bu sırada örneği kaydırarak tekrar ediyoruz. Bu sefer sekiz düz ilmek örüyoruz. Sonra sıradaki yedi ilmeği birlikte içten düz olarak örüyoruz. Sonra oluşan tek ilmeği sol şişe alıp yedi ilmeği örünce ortaya çıkan arkadaki ipliği de şişe alıyoruz ve bu tek ilmekle beraber düz olarak örüyoruz. Ardından oluşan boşluğa sol şişi geçiriyoruz. Bir dolayıp bir düz ilmek örüyoruz. Sonra bir dolayıp bir düz ilmek daha örüyoruz. Ardından işlemi bir kez daha tekrarlayıp toplamda yedi ilmek oluşturuyoruz. Sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  8. Tüm sırayı ters örüyoruz

Modelimiz 10 ilmek ve sekiz sıradan oluşmaktadır. Bu modelimiz de burada bitiyor. Başka bir modelde görüşmek dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalın.

0 Paylaşımlar