Ajurlu Dilimli Örgü Modeli

Bugünkü modelimiz ajurlu dilimli örgü modeli . Bu modelimiz özellikle merserize bluzlara çok yakışacaktır. Bayan örgülerinde kullanabileceğimiz bir model. Hem çok kolay hem de çok şık bir modeli anlatacağım. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek sayısı 18 ve 18 in katlarıdır. Ardından bir başa bir sona olmak üzere iki ilmek de kenarlara ilave ederek başlıyoruz. Toplamda 12 sıra örerek modeli bitiriyoruz. Örgüyü anlatırken kenar ilmeklerden bahsetmeyip sadece örneğe giren ilmeklerden bahsedeceğim.

Ajurlu Dilimli Örgü Modeli Videosu

Örgünün Yapılışı

  1. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 8düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örüyoruz.
  2. Tüm sırayı ters olarak örüyoruz.
  3. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 7düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 2düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örüyoruz.
  4. Sıranın tamamı ters
  5. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 6düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 3düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örüyoruz.
  6. Tüm sıra ters
  7. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 5düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 4düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örüyoruz.
  8. Tüm ilmekler ters
  9. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 4düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 5düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örüyoruz.
  10. Tümünü ters örüyoruz.
  11. İlk üç ilmeği birlikte sağa doğru düz örüyoruz. Sonra 3düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 6düz örüyoruz. Sıradaki üç ilmeği içten sola doğru birlikte düz örerek modelimizi bitiriyoruz. Bu kadar kolay bir model.

Umarım beğeneceğiniz ve keyifle öreceğiniz bir model olmuştur. bir başka modelde buluşmak dileğiyle sevgiyle ve örgüyle kalınız.

0 Paylaşımlar