Fıstıklı Yelpazeli Çiçek Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü, ister baharlık bluz ya da başka herhangi bir ürün örerken kullanabileceğiniz fıstıklı yelpazeli çiçek motif nasıl yapılır anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Fıstıklı Yelpazeli Çiçek Motif Videosu

Modelin Yapılışı

  1. Yedi zincir çekip bir yuvarlak yapıyoruz.
  2. Altı zincir çekip bir tane ikili tırabzan yapıyoruz. 3 zincir çekip bir tırabzan yapıyoruz. Bu şekilde sekiz yuva oluşturuyoruz.
  3. Üç zincir çekip ilk yuvaya yedili bir tane fıstık yapıyoruz. bir zincir çekip sabitliyoruz ve 3 zincir daha çekip dip noktaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra yine 3 zincir çekip bir sonraki yuvaya da fıstık yapıyoruz. İşlemi her yuva için tekrarlıyoruz.
  4. Sıra sonunda ilk zincire kaydırma batarak fıstığın tepesine geliyoruz. 10 zincir çekip sonraki fıstığın tepesine sıkı iğne batıyoruz. Yine on zincir ve sonraki fıstığa sıkı iğne batarak sırayı bitiriyoruz.
  5. Her bir on zincirli kısma 12 şer adet sıkı iğne batıyoruz.
  6. Bu sırada baştaki ve sondakine batmayıp ortadaki on tane sıkı iğneye birer tane sıkı iğne batıyoruz. 6 zincir çekiyoruz. Sonra gelen sıkı iğne grubunun altıncısına ikili tırabzan yapıyoruz. 3 zincir çekip hemen yanındaki sıkı iğneye de bir tırabzan yapıyoruz. 6 zincir çekip işlemleri tekrarlıyoruz.
  7. Bu sırada yine baştaki ve sondakine batmayıp ortadaki sekiz sıkı iğneye birer tane sıkı iğne batıyoruz. 6 zincir çekiyoruz. Sonra ortadaki üç zincirli yuvaya 10 tane tırabzan örüyoruz. 6 zincirle geçip işlemleri tekrarlayarak sırayı bitiriyoruz.
  8. Yine aynı şekilde ortadaki altı sıkı iğneye altı sıkı iğne batıyoruz. 7 zincir çekip tırabzanlı kızma geçiyoruz ve ilk tırabzana tırabzan yapıyoruz. 1 zincir çekip sonraki tırabzana tırabzan yapıyoruz. Toplam 10 tırabzan 9 yuva olacak. 7 zincirle geçip işlemleri tekrarlıyoruz.
  9. Bu sırada 4 sıkı iğne ortadakilere yapıp 7zincir çekiyoruz. İlk tırabzana tırabzan örüyoruz. 2 zincir çekip sonraki tırabzana tırabzan yapıyoruz. Her tırabzana batıyoruz ve aralarında ikişer zincir çekiyoruz. 7 zincirle geçip işlemleri tekrarlıyoruz.
  10. İki sıkı iğne ortadakilere yapıyoruz. 8 zincir çekip ilk tırabzana tırabzan yapıyoruz. Sonra 3 zincir çekip bu tırabzan başına pıtırcık yapıyoruz. 2 zincirle sonraki tırabzana geçip işlemi tekrarlıyoruz. Tüm tırabzanların başına aynı şekilde pıtırcık yapıyoruz. 8 zincirle geçip işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
0 Paylaşımlar