Baloncuklu Kalpler Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugünkü modelimiz baloncuklu kalpler örgü modeli . Bu modelle bebek örgüleri ya da bayan kazak veya yelek örebiliriz. Hem çok kolay hem de çok şık bir modeli anlatacağım. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 28 ve 28 in katlarıdır. İlave olarak 4 ilmek atarak örgüye başlamalıyız. Bu modelde kenar ilmeği atmadım. Çünkü başta da sonda da üç tane ters ilmek bulunmaktadır.

Baloncuklu Kalpler Örgü Modeli Videosu

Modelin Yapılışı

  1. 3ters, 1düzz, 3ters, sıradaki beş ilmekten son üç tanesi önden ilk iki tanesi arkadan yer değişip 3düz, 2ters olarak örüyoruz. Ardından 1ters, 6düz, 1ters örüyoruz. Sonra gelen beş ilmekten ilk üçü önden son ikisi arkadan yer değiştirip 2ters, 3düz olarak örüyoruz. Sonra 3ters, 1düz, 3ters.
  2. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. 3ters, 1düz (düz ilmeği ilmekten değil bir alt sıradaki ilmekten batarak örüyoruz), 2ters. Sonra gelen dört ilmekten birincisi arkadan sonraki üçü önden yer değiştirerek 3düz, 1ters olarak örüyoruz. Ardından 3ters, 6ters, 3ters daha örüyoruz. Sonra gelen dört ilmekten dördüncü arkadan ilk üçü önden yer değiştirerek 1ters, 3düz olarak örüyoruz. 2ters, dipten bir düz, 3ters.
  4. Tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  5. ters, dipten bir düz örüyoruz. 2ters, 3düz, 1ters. Sonra gelen ters ilmeğe tığımızı geçirip bir ilmek oluşturuyoruz ve üç zincir çekiyoruz. Aynı ilmeğe dört kez ikili tırabzan örüyoruz. Yalnız tırabzanları bir kapatıp bir bekletiyoruz ve sonunda hepsini bir den kapatıyoruz. Bir zincirle sağlamlaştırıp dip noktaya kaydırma batarak baloncuğu oluşturuyoruz. Sonra 2ters, 6düz, 2ters örüyoruz. Sıradaki ters ilmeğe yine tığla bir baloncuk oluşturuyoruz. 1ters, 3düz, 2ters, dipten 1düz, 3ters örüyoruz.
  6. Ters sırada yine tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  7. 3ters, dipten düz 1düz, 2ters 3düz, 3ters. Sonra gelen dört ilmeğin birincisi arkadan son üçü önden yer değiştirip 3düz, 1ters olarak örüyoruz. Ardından gelen dört ilmeği de ilk üçü önden sonuncu arkadan yer değiştirip 1ters, 3düz olarak örüyoruz. Sonra 3ters, 3düz, 2ters, dipten 1düz, 3ters
  8. Bu sırada da tersler ters düzler düz olarak örüyoruz.
  9. 3ters, dipten düz 1düz, 2ters. Sonra gelen dört ilmeğin dördüncü arkadan ilk üçü önden yer değişip 1ters, 3düz olarak örüyoruz. Sonraki beş ilmeğin ilk ikisi arkadan son üçü önden yer değişip 3düz, 2ters olarak örüyoruz. Ardından gelen beş ilmeğin ilk üçü önden son ikisi arkadan yer değiştirip 2ters, 3düz olarak örüyoruz. Sıradaki dört ilmeğin ise ilki arkadan son üçü önden yer değiştirip 3düz, 1ters olarak örüyoruz. Sonra 2ters, dipten 1düz, 3ters.
  10. Tersler ters düzler düz.
  11. 3ters, dipten düz 1düz, 5ters. Sonra gelen dört ilmeğin ilki arkadan son üçü önden yer değişip 3düz, 1ters olarak örüyoruz. Sonra 6 ters örüp sıradaki dört ilmeğin dördüncü arkadan ilk üçü önden yer değiştirip 1ters, 3düz olarak örüyoruz. 5ters, dipten 1düz, 3ters.
  12. Son sırada yine tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
0 Paylaşımlar