Bebek Battaniyesi Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere bebek battaniyesi motifi anlatımı yapacağım. Bu motiften sadece bebek battaniyesi değil ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü, ister baharlık bluz ya da başka herhangi bir örgüyü örerken de kullanabilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu motife de bir bakın derim. Tıklayınız

Bebek Battaniyesi Motifi Videolu Anlatımı

Bebek Battaniyesi Motifi

Motifin Yapılışı

  1. 17 zincir çekerek başlıyoruz.
  2. 7. zincire bir tırabzan yapıyoruz. 2 zincir çekip sıradan 3. zincire bir tırabzan yapıyoruz. Bu işlemi dört kutucuk olana kadar devam ediyoruz.
  3. 5 zincir çekip geri dönüyoruz ve dört kutucuğu yapıyoruz.
  4. 3. zıra ile aynı örüyoruz.
  5. 4. sıra ile aynı örüyoruz.
  6. Bir zincir çekerek yandan her bir boşluğa 2, tırabzan başlarına 1 sıkı iğne yaparak dibe kadar iniyoruz. Dipteki dönüş zincirine 3 sıkı iğne batıp 17 zincir çekiyoruz. örgüyü çevirip dipteki sıkı iğneye batıyoruz ve oluşturduğumuz bu büyük yuvaya bir sıkı iğne batıyoruz. Ardından bir yarım tırabzan, 3 tırabzan örüyoruz. Sonra 20 tane de tığa bir dolayıp üçten kapattığımız tırabzanlardan yapıyoruz. Ardından sırası ile 3 tırabzan, 1 yarım tırabzan ve 1 sıkı iğne batıyoruz. Dip noktaya da bir sıkı iğne batıyoruz. Tekrardan 7 zincir çekip örgüyü çevirerek dip noktaya batıp bir yuva oluşturuyoruz. Ardından bu yuvaya sırası ile 1 sıkı iğne, 1 yarım tırabzan ve 3 tırabzan batıyoruz. Sonra 1 tane bir dolayıp üçten kapattığımız tırabzan örüyoruz. Ardından 5 zincir çekip bir önceki doldurduğumuz yuvarlağın altıncısına bağlantı yapıyoruz. Sonra 1 zincir çekip bu beş zincirli boşluğa 1 sıkı iğne, 1 yarım tırabzan ve 2 tırabzan örüyoruz. Ardından 5 zincir çekip son tırabzanımıza bir pıtırcık yapıyoruz. Sonra 5 zincir çekip son battığımız sıkı iğneye bir pıtırcık yapıyoruz. Tekrardan alttaki zincir boşluğuna bir tane bir dolayıp üçten kapanan tırabzan yapıyoruz. Sonra iki tane ikili tırabzan, bir tane yarım tırabzan ve 1 tane de sıkı iğne örüyoruz. Ardından büyük yuvarlağa geçip bir dolayıp üçten kapattığımız tırabzanlardan 19 tane daha örüyoruz. Sonra 3 tırabzan, 1 yarım tırabzan ve 1 sıkı iğne daha yapıyoruz. Dip noktaya da bir sıkı iğne yapıyoruz. Köşede yarım bıraktığımız yere de 3 tane daha sıkı iğne batıyoruz. Bu şekilde bağlantı noktalarına da dikkat ederek tüm sırayı bitiriyoruz. Tereddüte düştüğünüz konularla ilgili videoyu izleyerek yapabilirsiniz . Videoda detaylı anlatım mevcuttur.
0 Paylaşımlar