Kabartmalı Laleler Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere kabartmalı laleler motif nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu motiften dilediğiniz ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Kabartmalı Laleler Motif Videolu Anlatımı

Kabartmalı Laleler Motif

Motifin Yapılışı

  1. 6 zincir çekip bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. 3zincir, 3 tırabzan, 5 zincir, 4 tırabzan şeklinde dört grup örüyoruz.
  3. Kaydırma ile ilk yuvaya geçip 3 zincir çekiyoruz. Ardından bu yuvada 7 tırabzan daha örüyoruz. 3 zincir çekip diğer yuvaya geçiyoruz ve 8 tırabzan örüyoruz.
  4. İlk tırabzanların üzerine 32 zincir, 3 tırabzan, 5 zincir, 4 tırabzan yapıyoruz. Ardından geçiş için üç zincir çekip diğer gruba geçiyoruz.
  5. 3 zincirle sıraya başlıyoruz ve hemen tırabzanlara birer tırabzan yapıyoruz. Sonra iki tane de zincir üstüne tırabzan örüyoruz. Toplamda 6 tırabzan örmüş oluyoruz. 5zincir çekip yine zincire iki tırabzan ve sıradaki 4 tırabzana da birer tırabzan yapıyoruz. Geçişte 3 zincir çekiyoruz.
  6. 3 zincir çekiyoruz ve her bir tırabzana birer tırabzan örüyoruz. Sonra iki tane de zincire tırabzan örüyoruz. Toplam sekiz tırabzan oluyor. Ardından yine 5 zincir çekip zincire 2 tane, tırabzanlara birer tane tırabzan yapıyoruz. Geçişte yine 3 zincir.
  7. İkinci tırabzana da kaydırma batıp 3 zincir çekiyoruz. Sonra sıradaki 6 tırabzana tırabzan yapıyoruz ve zincire de iki tane tırabzan yapıyoruz. Yine 5 zincir çekip zincire iki tane tırabzan yapıyoruz. Sonra her bir tırabzana birer tane olmak üzere 7 tırabzan yapıyoruz. En son tırabzana batmıyoruz. Geçişlerde 5 zincir çekiyoruz. Bu sırada tırabzanlar her bir grupta yedişer tane olacak.
  8. ilk tırabzanı kaydırma geçiyoruz. Sonra 3 zincir çekiyoruz. Sonra her bir tırabzana birer tane olmak üzere 6 tane de tırabzan yapıyoruz. Son tırabzana batmıyoruz. İki zincir çekiyoruz. Ardından yuvaya altı tane tırabzan yapıp ilk tırabzana ilmeği bağlayarak kabartma oluşturuyoruz. Sonra 6 zincir çekip bit tırabzan yapıyoruz 6 zincir çekip aynı boşluğa bir kabartma dana yapıyoruz. 2 zincir çekiyoruz. Ardından bir tane atlayıp diğerlerinin yedi tanesine tırabzan yapıyoruz. Geçişte 4 zincir çekiyoruz. Alttaki zincirin tam ortasına bir tırabzan yapıyoruz. Yine dört zincir çekip işlemleri tekrarlıyoruz.

Motifin Kabartmalı Lalelerini Yapıyoruz

  1. İkinci tırabzana kaydırma batıyoruz. Ardından 3 zincir çekiyoruz ve her bir tırabzana birer tane olmak üzere üç tane de tırabzan yapıyoruz. Son iki tırabzana batmıyoruz. Toplamda 4 tırabzan yapıyoruz. Ardından 2 zincir çekip ilk yuvaya kabartma yapıyoruz. Sonra 6 zincir çekip ortadaki tırabzana bir tırabzan yapıyoruz. zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha örüp 6zincir çekiyoruz. Ardından 2 zincirli boşluğa kabartma yapıyoruz ve iki zincir çekip üçüncü tırabzandan itibaren dört tırabzan yapıyoruz. Geçişte 3 zincir çekip alttaki zincire tırabzan yapıyoruz. Sonra 6 zincir çekip zincire tırabzan yapıyoruz ve üç zincir çekip işlemleri tekrarlıyoruz.
  2. İkinci tırabzana kaydırma geçip üç zincir çekiyoruz ve bir de tırabzan yapıyoruz. Sonra 2 zincir çekip bir kabartma yapıyoruz. 6 zincir çekiyoruz ve tam ortadaki yuvaya 12 tane tırabzan örüyoruz. Sonra 6 zincir çekip bir kabartma yapıyoruz. 12 zincir çekip tam ortadaki iki tırabzana tırabzan örüyoruz. Ardından Geçiş için 4 zincir, 1tırabzan, 5zincir, 1 tırabzan, 5 zincir, 1 tırabzan ve 4 zincir çekiyoruz.
  3. Yuvaya kadar kaydırma geçiyoruz. 3 zincir çekip tırabzanları da yapıyoruz ve bir kabartma oluşturuyoruz. Sonra 6 zincir çekip ortadaki 12 tırabzanın 2. sine altı tane tırabzan yapıp kabartma oluşturuyoruz. sonra 6 zincir çekiyoruz bir tırabzan atlayıp sonrakine kabartma yapıyoruz. Böylece toplam 6 tane kabartma oluşturuyoruz. Ardından 6 zincir çekip iki zincirli yuvada da bir kabartma oluşturuyoruz. Sonra 5 zincir, 1 sıkı iğne şeklinde diğer gruba kadar geçişi tamamlıyoruz.
  4. Bu sıranın tamamını altı zincir bir sıkı iğne şeklinde örüyoruz.
0 Paylaşımlar