Yelpaze Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugünkü modelimiz yelpaze örgü modeli. Bu modelle bebek örgüleri ya da bayan kazak veya yelek örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 16 ve 16 nın katlarıdır. İlave olarak 1 ilmek ve 2 ilmek de kenarlar için atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 16 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Yelpaze Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Yelpaze Örgü Modeli

Yelpaze Örgünün Sıralarının Yapılışı

  1. 3ters, 11düz, 2ters, 3ters, 11düz …..
  2. Bu sırada düzleri düz tersleri ters olarak örüyoruz.
  3. 1düz, 1dola, 1düz, 1dola. Sonra gelen iki ilmeği sola doğru kesiyoruz. Yine gelen iki ilmeği sola doğru birlikte düz örüyoruz. 5 düz. Ardından gelen iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Tekrar gelen iki ilmeği de sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Sonra 1dola, 1düz, 1dola, işlemleri sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  4. Tüm sırayı ters olarak örüyoruz.
  5. 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, Sonra gelen iki ilmeği sola doğru kesiyoruz. Yine gelen iki ilmeği sola doğru birlikte düz örüyoruz. 5 düz. Ardından gelen iki ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz. Tekrar gelen iki ilmeği de sağa doğru birlikte düz örüyoruz. 1dola, 1düz, 1dola ve işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Tüm sırayı ters örüyoruz.
  7. 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola. Ardından sola kesim ve sola kesim. Sonraki üç ilmeğin ilkini örmeden sağ şişe alıyoruz ve sonraki iki ilmeği içten birlikte düz örüyoruz. Sonra örmediğimiz ilmeğin içinden geçiriyoruz. Ardından sağa kesim ve sağa kesim yapıyoruz. 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola…..
  8. Bu sırada da tüm sıra ters örüyoruz.
  9. 6düz, 5ters, 5düz ve sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  10. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  11. 3düz, sağa kesim ve tekrar sağa kesim yapıyoruz. Ardından 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola. Sonra iki kez sola kesim yapıyoruz ve 2 düz örüp sıra sonuna kadar işlemi tekrarlıyoruz.
  12. Tüm sırayı ters örüyoruz.
  13. 3düz ördükten sonra iki kez sağa kesim yapıyoruz. Sonra 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola. Sıradaki iki ilmeği sola doğru birlikte örüp sola kesim yapıyoruz. Sonraki iki ilmeği de sola kesim yapıyoruz.
  14. Bu sıranın tüm ilmeklerini ters olarak örüyoruz.
  15. Sağa kesim, sağa kesim ve sağa kesim olarak üç kez kesim yapıyoruz. 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola sola kesim ve sola kesim yapıyoruz.
  16. Son sırayı da tamamını ters olarak örüyoruz.
0 Paylaşımlar