Kabartmalı Yıldız Motif

Bugün kabartmalı yıldız motif nasıl yapılır onu anlatıyorum. Bu motiften dilediğiniz her ürünü örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Kabartmalı Yıldız Motif Videosu

Motifin Yapılışı

  1. Örgümüze sihirli yuvarlak yaparak başlıyoruz. 3 zincir çekip 4 tane de ikili tırabzan yapıyoruz. İlmeğimizi ilk çektiğimiz zincirin tepesinden bağlayıp bir kabartma oluşturuyoruz. 3 zincir çekiyoruz ve 5 tane tırabzan yapıyoruz. ilk tırabzandan ilmeği bağlayıp kabartma oluşturuyoruz. Aralarında 3 zincir çekerek toplam 8 tane kabartma yapıyoruz.
  2. Kaydırma ile ilk yuvaya geçiyoruz. Sonra 3 zincir çekip 4 tane de ikili tırabzan örüyoruz ve bir kabartma oluşturuyoruz. Ardından 2 zincir çekip sonraki yuvada 5 tane ikili tırabzan örüyoruz.
  3. 3 zincir çekip dört tırabzan örerek bir kabartma oluşturuyoruz. Ardından 2 zincir çekerek her bir tırabzana birer tırabzan yapıyoruz ve iki tane de zincire tırabzan örüyoruz. Toplam 7 tane tırabzan oluşturuyoruz. Geçiş için 4 zincir çekiyoruz.
  4. İlk yuvaya kaydırma geçerek bir kabartma yapıyoruz. Ardından 2 zincir çekip her bir tırabzana birer tırabzan örüyoruz. Zincir boşluğuna da iki tane örerek toplam dokuz tırabzan elde ediyoruz. Geçiş için 5 zincir çekiyoruz.
  5. İlk boşluğa yine kaydırma geçiyoruz ve bir kabartma oluşturuyoruz. Sonra 2 zincir çekip tırabzanların yedi tanesine birer tırabzan örüyoruz. Ardından 6 zincir çekip geçişe sıkı iğne batıyoruz ve 6 zincir daha çekip işlemleri tekrarlıyoruz.
  6. Kaydırma ile ilk boşluğa geçip kabartma yapıyoruz. Sonra 2 zincir çekip tırabzanların 5 tanesine birer tırabzan örüyoruz. Geçişte 7 zincir, sıkı iğne, 7 zincir yapıyoruz.
  7. İlk boşluğa kabartma yapıyoruz. Ardından 2 zincir çekip her bir tırabzana birer tane olacak şekilde 3 tırabzan örüyoruz. Geçişte 8 zincir, sıkı iğne, 8 zincir, sıkı iğne, 8 zincir, sıkı iğne, 8 zincir yapıyoruz.
  8. Bu sırada da yine ilk yuvaya kaydırma geçip bir kabartma yapıyoruz. Ardından 9 zincir, sıkı iğne, 9 zincir, sıkı iğne, 9 zincir, sıkı iğne, 9 zincir, sıkı iğne, 9 zincir şeklinde sıra sonuna kadar işlemleri tekrarlayıp motifi bitiriyoruz.
0 Paylaşımlar