Çeyizlik Yelek Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugünkü modelimiz çeyizlik yelek örgü modeli. Bu modelle bayan kazak veya yelek örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 19 ve 19 un katlarıdır. İlave olarak 1 ilmek ve 2 ilmek de kenarlar için atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 8 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu harika modelle baharlık bluz örebilirsiniz tıklayınız

Çeyizlik Yelek Örgü Modeli Videosu

Örgü Modelinin Yapılışı

  1. 2ters, 7düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 1düz, 1dola. Ardından 7 düz örüyoruz.
  2. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. 2 ters örüyoruz. Sonra sıradaki beş ilmeği sola doğru içten birlikte örüyoruz. Ardından 3düz, 1dola, 1düz, 1dola, 3düz, 1dola, 1düz, 1dola, 3düz örüyoruz. Sonra gelen beş ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz.
  4. Tersleri ters düzleri düz örüyoruz.
  5. 2ters, 5düz, 1dola, 1düz, 1dola, 5düz, 1dola, 1düz, 1dola, 5düz.
  6. Tersler ters düzler düz.
  7. 2 ters örüyoruz. Sonra sıradaki beş ilmeği sola doğru içten birlikte örüyoruz. Ardından 1düz, 1dola, 1düz, 1dola, 7düz, 1dola, 1düz, 1dola, 3düz örüyoruz. Sonra gelen beş ilmeği sağa doğru birlikte düz örüyoruz.
  8. Bu sırada tüm ilmekleri ters olarak örüyoruz.

Bu modele de mutlaka bakmalısınız

0 Paylaşımlar