Hem Erkek Hem Kadın Örgü Modeli

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere hem erkek hem kadın örgü modeli olan çift örgülü bir örgü anlatacağım. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 12 ve 12 nin katlarıdır. İlave olarak 3 ilmek ve 2 ilmek de kenarlar için atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 6 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu harika modelle baharlık bluz örebilirsiniz tıklayınız

Hem Erkek Hem Kadın Örgü Modeli Videolu Anlatımı

Erkek ve Kadın Kazak Modeli

Modelin Yapım Aşamaları

  1. 3 ters, 4 düz, 1 ters, 4 düz olarak ilk sırayı örüyoruz.
  2. Arka sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  3. 3 ters ördükten sonra sıradaki iki ilmeği sola doğru içten birlikte düz örüyoruz. Ardından 2 düz örüp 1 ilmek doluyoruz. Sonra 1 ters, 1 dola, 2 düz örüyoruz. Sıradaki iki ilmeği ise sağa doğru birlikte düz örüyoruz.
  4. Bu sırada tersleri ters, düzleri düz olarak örüyoruz.
  5. 2 ters örüyoruz. Sonra sıradaki iki ilmeği sola doğru birlikte düz örüyoruz. Sonra gelen iki ilmekten birinciyi önden ikinciyi arkadan yer değiştirip ikisini de düz olarak örüyoruz. Ardından 1 dola, 1 düz, 1 ters, 1 düz, 1 dola yapıyoruz. Sıradaki iki ilmeğin 2. sini arkadan, 1. sini önden yer değiştirerek ikisini de düz olarak örüyoruz. Ardından gelen iki ilmeği de sola doğru içten birlikte düz olarak örüyoruz.
  6. Modelin son sırasında 3 düz, 4 ters, 1 düz, 4 ters olarak ilmeklerimizi örüyoruz.

Modelimiz çok kolay ve güzel bir model. Bu altı sıranın tekrarı ile tüm örgü boyunca örnek dağılmış olacak. Başka modellerde buluşmak dileğiyle. örgüyle ve sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar