Güzel ve Zarif Bir Motif

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere ister masa örtüsü, ister yatak örtüsü yapabileceğiniz güzel ve zarif bir motif anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Güzel ve Zarif Bir Motif Videosu

Motifin Yapılışı

  1. 6 zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. 5 zincir çekiyoruz ve bir taneikili tırabzan yapıyoruz. 2 zincir çekip bir tane ikili tırabzan yapıyoruz. Bu şekilde toplam 8 yuva oluşturuyoruz.
  3. İlk yuvaya kaydırma geçiyoruz. Sonra tığa 4 kez dolayarak aynı yuvaya batıp beşten kapanan toplam dört tane de tırabzan yapıyoruz. 7 zincir çekiyoruz. Ardından gelen yuvaya yine 4 kez tığa ip dolayarak beşten kapanan toplam 5 tane tırabzan örüyoruz. Yine 7 zincir çekiyoruz. Tüm yuvalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  4. Sıraya başlarken tam ortadaki tırabzana kadar kaydırma geçiyoruz. 1 zincir çekip bir tane de sıkı iğne bu tam ortadaki tırabzana yapıyoruz. Sonra Hiç zincir çekmeden ilk yuvaya geçiyoruz. Ardından bu yuvaya 7 tane ikili tırabzan, 2 zincir, 7 tane ikili tırabzan örüyoruz. Hiç zincir çekmeden beş tane olan tırabzan ların am ortadakine sıkı iğne batıyoruz. Sıra sonuna kadar işlemleri tekrarlıyoruz.
  5. Sıraya başlarken yedi tane tırabzana kaydırma batarak köşe ortasına kadar geçiyoruz. Sonra 23 zincir çekip 2 tane de ikili tırabzan örüyoruz. 2 zincir çekip aynı yere 3 tane de ikili tırabzan örüyoruz. Ardından üç zincir çekerek diğer yuvaya geçiyoruz. Bu yuvaya tığa 3 kez dolayıp dörtten kapanan iki tane tırabzan örüyoruz. Bunu toplam dört kez tekrarlıyoruz aralarına 5 zincir çekiyoruz. Bu 5 zincirli yuvalardan bu köşede toplam 4 tane olacak. Sonra yine 3 zincir çekip sonraki yuvaya geçiyoruz. İşlemleri sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. Yuvaya kadar kaydırma geçiyoruz. Sonra bu yuvada 3 zincir, 2 tırabzan, 3 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Sonra 3 zincir çekiyoruz ve uzun tırabzanların aralarındaki ilk yuvaya geçiyoruz. Burada 5 tırabzan, 3 zincir çekip bir pıtırcık ve 5 tane daha tırabzan örüyoruz. Sonra gelen yuvaya geçiyoruz. Burada da 2 tırabzan, 3 zincirli pıtırcık, 2 tırabzan, 3 zincirli pıtırcık, 2 tırabzan, 3 zincirli pıtırcık, 2 tırabzan örüyoruz. Ardından son yuvaya geçip 5 tırabzan, 3 zincir çekip bir pıtırcık ve 5 tane daha tırabzan örüyoruz. 3 zincirle geçip işlemleri sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
0 Paylaşımlar