Çok Güzel Kazak Örneği

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere iki şişle çok güzel kazak örneği nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu modelle bayan kazak, yelek, bebek örgüleri örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 8 ve 8 in katlarıdır. İlave olarak 1 ilmek ve kenarlar için de 2 ilmek atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 6 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Çeyizlik Yelek Örgü Modeli için tıklayınız.

İki Şişle Örümcek Model için tıklayınız

Tunus İşi Bebek Battaniyesi 2 için tıklayınız

Çok Güzel Kazak Örneği Videolu Anlatımı

Kazak Örneği

Modelin Yapılışı

  1. 1 düz, 1 dola, 7 düz, 1 dola, 1 düz, 1 dola, 7 düz…..
  2. Tüm sırayı ters olarak örüyoruz.
  3. 2 düz, 1 dola, 7 düz, 1 dola, 3 düz, 1 dola, 7 düz….
  4. Tüm sıra ters
  5. 3 düz, 1 dola. Sonra gelen yedi ilmeğin her birini ters olarak örüyoruz. Yalnız ters örereken ilmek yapımında bir değil iki kez ipi dolayarak örüyoruz. Ardından 1 dola, 5 düz, 1 dola ve işlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  6. 4 ters örüyoruz. Ardından çift dolayarak örmüş olduğumuz yedi ilmeği sağ şişe tek iplik olarak alıp uzunca ilmekler elde ediyoruz. Sonra bu yedi ilmeğin hepsini birlikte ters olarak örüyoruz.

Modelimiz oldukça kolay ve güzel bir model. Başka modelde buluşmak dileğiyle örgüyle ve seviyle kalın.

0 Paylaşımlar