Tunus İşi Bebek Battaniyesi 2

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere tunus işi bebek battaniyesi 2 örgüsünü anlatıyorum. Bu modelden ayrıca isterseniz bebek örgüleri, yelek ya da kazak da örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bugün anlatacağım model için tunus işi şişi bulundurmanız ve kullanmanız gerekiyor. Bu şiş tığ gibi kafası olan fakat arkası şiş gibi uzun bir örgü aparatıdır.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Tunus işi bebek battaniyesi modeli için tıklayınız

Kabartmalı yuvarlak motif için tıklayınız

Tunus İşi Bebek Battaniyesi 2 Videosu

Tunus İşi Bebek Battaniyesi

Modelin Yapım Aşamaları

  1. Yapacağımız ürünün enine göre yeteri kadar zincir çekiyoruz. Bu zinciri çekerken de 2 kenar için + 5 + 3 + 5 + 3 5+ 5 +………. + 2 diğer kenar için sayarak çekiyoruz. Tüm zincirlere batarak ilmekler oluşturuyoruz.
  2. İlmekleri ikişer ikişer tüm sıra boyunca kapatıyoruz.
  3. Bu sırada kenardakine batmıyoruz. Sonraki tüm ilmeklerin belinden batarak ilmekler çıkartıyoruz.
  4. Tüm ilmekleri bu sırada da ikişerli olarak kapatıyoruz.
  5. Bu sırayı üçüncü sıra ile aynı örüyoruz.
  6. Dördüncü sıra ile aynı örüyoruz.
  7. Tığdaki ilmekle birlikte üç tane ilmek oluşturuyoruz. Dördüncü için yukardan aşağıya sıra sayarak ikinci sıranın ilmeğine batıyoruz. Sonra bir sonraki sıradan aşağıya sayıp üçüncü sıranın ilmeğine batıyoruz. Ardından bu ilmeklerin ilkini tek sonrakileri İkişerli kapatıyoruz ve şişte üç ilmek kalıyor. Sonra sıradan devam edip dört ilmek oluşturuyoruz. Ardından yine bir önceki ilmeğin sırasından ikinci sıradaki ilmeğe batıyoruz. Sonra iki öncekinin yukardan üçüncüye batarak ilmek oluşturuyoruz. Yine ilkini tek sonrakileri ikişerli kapatıyoruz. V şeklinde bir model oluşturuyoruz. Sonra sıradan dört ilmek daha çıkartıyoruz. ve V şeklini tekrar yapıyoruz. İşlemleri sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  8. Tüm ilmekleri ikişerli kapatıyoruz.
  9. Tüm sırada ilmek çıkartıyoruz
  10. Bu sırada da ikişerli kapatma işlemi tekrarlıyoruz.

Modelin bundan sonrasını 7. 8. 9. 10. sıraların sürekli tekrarlanması ile oluşturuyoruz. Bir başka modelde görüşmek dileğiyle sevgi ve örgü ile kalınız.

0 Paylaşımlar