Tunus İşi Bebek Battaniyesi 1

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere tunus işi bebek battaniyesi 1 örgüsünü anlatıyorum. Bu modelden ayrıca isterseniz bebek örgüleri, yelek ya da kazak da örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bugün anlatacağım model için tunus işi şişi bulundurmanız ve kullanmanız gerekiyor. Bu şiş tığ gibi kafası olan fakat arkası şiş gibi uzun bir örgü aparatıdır.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Tunus işi bebek battaniyesi modeli için tıklayınız

Kabartmalı yuvarlak motif için tıklayınız

Tunus İşi Bebek Battaniyesi 1 Modelinin Videosu

Tunus İşi Bebek Battaniyesi

Modelin Yapılışı

  1. Yapacağımız ürünün enine göre yeteri kadar zincir çekiyoruz. Bu zinciri çekerken de 3 ve 3 ün katlarından oluşmasına dikkat ediyoruz. Son olarak iki tane daha zincir çekip kenarlar için kullanıyoruz. Tüm zincirlere batarak ilmekler oluşturuyoruz.
  2. İlmekleri ikişer ikişer tüm sıra boyunca kapatıyoruz.
  3. 2 zincir çekerek sıraya başlıyoruz. Sonra tığa iki kez iplik doluyoruz. Kenardan sayıp üçüncü ile dördüncü arasına batıyoruz ve ilk ikiyi kapatıp üçlü tırabzanın sonunu bekletiyoruz. Ardından iki dolayıp hemen sonraki boşluğa batıp ikisini kapatıp üçüncüyü bekletiyoruz. Sonra tığa ip dolayıp ilk boşluklardan ikincisine batıyoruz. Sonra yine tığa dolayıp aynı yere iki kez daha batıyoruz. Toplam üç kez batmış oluyoruz ve hepsini birden kapatarak bir fıstık yapıyoruz. Tığda toplamda dört ilmek kalmalıdır. Sonra yine tığa iki kez dolayıp bir boşluk atlayarak sonraki boşluğa batıp iki kez kapama işlemi yapıyoruz ve son ilmeği bırakıyoruz. Ardından işlemi bir sonraki boşlukta tekrarlıyoruz. Sonra tığa dolayıp atladığımız boşluğa üç kez batıp fıstık oluşturuyoruz. Bu işlemleri sıra sonuna kadar devam ediyoruz.
  4. Bu sırada ikinci sırada olduğu gibi ikişerli kapatarak sırayı bitiriyoruz.

Üçüncü ve dördüncü sıraların sürekli tekrarlanması ile tüm yüzeye modeli yaymış oluyoruz. Başlangıç sıraları hariç sadece iki sıradan oluşan bu modelle çok güzel ürünler oluşturabiliriz. Başka modellerde buluşmak dileğiyle sevgi ve örgü ile kalınız.

0 Paylaşımlar