İki Şişle Örümcek Model

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere iki şişle örümcek model nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu modelle bayan kazak, yelek, bebek örgüleri örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 6 ve 6 nın katlarıdır. İlave olarak 1 ilmek ve 2 ilmek de kenarlar için atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 12 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu harika modelle baharlık bluz örebilirsiniz tıklayınız

İki Şişle Örümcek Model Videosu

Modelin İşlem Basamakları

  1. Bir ilmeği düz ördükten sonra ipimizi öne alıyoruz. Sonraki beş ilmeği örmeden sağ şişe alıyoruz. Sonra ipimizi arkaya atıp tekrar 1 düz örüp beş ilmeği örmeden alıyoruz
  2. Arka sırada tüm ilmekleri ters olarak örüyoruz.
  3. Bu sırayı birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  4. Tamamını ters ollarak örüyoruz.
  5. Bu sırayı da birinci sıra ile aynı örüyoruz.
  6. İlmeklerin tamamını ters olarak örüyoruz.
  7. 3 düz örüyoruz. Sonra bıraktığımız üç ilmekten en alttakini diğer iki ipin arkasından yukarıya doğru alıp sıradaki ilmekle birlikte düz örüyoruz. Sonra 5 düz örüp yine ipi yukarı alıp sıradaki ile birlikte örüyoruz…
  8. Ters sırada ilmeklerin tümünü ters olarak örüyoruz.
  9. 3 düz örüyoruz. Ardından sıradaki bıraktığımı iki ipten alttakini üsttekinin arkasından yukarıya alıyoruz. Ardından iple sıradaki ilmeği birlikte örüyoruz. Ardından 5 düz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  10. Tüm sırayı ters olarak örüyoruz.
  11. 3 düz örüyoruz. Sıradaki bıraktığımız ipliği ilmekle birlikte örüyoruz. Sonra 5 düz ve işlemi tekrarlıyoruz.
  12. Bu sırada da ilmeklerin tamamını ters olarak örüyoruz.

Modelimiz çok kolay ve keyifle örülen bir model. Umarım siz de keyifle ve beğenerek örersiniz. Başka modellerde görüşmek dileğiyle. Örgüyle ve sevgiyle kalın.

0 Paylaşımlar