Harika Bir Kare Motif

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere harika bir kare motif anlatımı yapıyorum. Bu motiften ayrıca isterseniz koltuk şalı, bebek battaniyesi, kırlent de örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Muhteşem kabartmalı yuvarlak motif için tıklayınız

Bebek battaniyesi, masa örtüsü, koltuk şalı motifi için tıklayınız

Muhteşem güzellikte kare dantel motifi için tıklayınız

Harika Bir Kare Motif Videolu Anlatımı

Kare Motif

Motifin Yapılışı

  1. Sihirli yuvarlak yaparak motifimize başlıyoruz. Sonra içerisine 3 zincir çekip 23 tane de ikili tırabzan örüyoruz. Zincirle birlikte 24 tırabzan olarak işlem yapıyoruz.
  2. 1 zincir çekerek başlayıp aynı nolktaya bir tane de sıkı iğne batıyoruz. Ardından 3 zincir çekip iki tırabzan atlayıp üçüncüye sıkı iğne olarak batıyoruz. İşlemi sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.
  3. İlk yuvaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra bir tırabzan sayılacak şekilde üç tane zincir çekiyoruz. Aynı yere bir tane daha tırabzan iki zincir iki tane daha tırabzan örüyoruz. Sonraki tüm yuvalara 1 zincir çekerek geçtikten sonra 2 tırabzan, 2 zincir ve 2 tırabzan örüyoruz. Sırayı bitirirken sıkı iğne batarak bitiriyoruz.
  4. Son yaptığımız sıkı iğneye bir sıkı iğne batıyoruz. Hiç zincir çekmeden yuvaya geçip 4 tırabzan, 2 zincir, 4 tırabzan örüyoruz. Geçiş boşluğuna hiç zincir çekmeden sıkı iğne batıp yine zincir çekmeden sonraki yuvaya geçiyoruz. Tüm yuvalara işlemi uyguluyoruz. Sıra sonunda bu ipi kesiyoruz.
  5. İkinci rengimizi alıp herhangi bir köşe ortasından başlıyoruz. Bu yuvada 3 tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Sonra 5 zincir çekip bir sonraki yuvaya 3 sıkı iğne batıyoruz. Ardından yine beş zincir çekip sonraki köşede 3 tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan örüyoruz. Sıra sonuna kadar işlemleri tekrarlıyoruz.
  6. Bu sıraya başlarken 1 zincir, aynı noktaya 1 sıkı iğne ve 2 zincir daha çekip başlıyoruz. Sonra gelen iki tırabzana da birer tırabzan yapıyoruz. Köşe ortasına 3 tırabzan, 2 zincir, 3 tırabzan örüp sıra ile gelen üç tırabzana da birer tırabzan örüyoruz. Ardından beş zincirli boşluğa beş tane tırabzan örüyoruz. Geçişteki sıkı iğnelere birer tane ve gelen beş zincire de beş tane tırabzan örüp sıra sonuna kadar işlemleri tekrarlıyoruz.
0 Paylaşımlar