Yuvarlak Süsleme Motifi

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere yuvarlak süsleme motifi anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim.

Mandala Motifi için tıklayınız

Muhteşem Kabartmalı Motif için tıklayınız

Çilek yapraklı motif için tıklayınız

Yuvarlak Süsleme Motifi Videolu Anlatımı

Yuvarlak Süsleme Motifi

Motifin Yapılışı

  1. 8 zincir çekerek bir yuvarlak oluşturuyoruz.
  2. Bu yuvarlağın içerisine 16 tane sıkı iğne örüyoruz.
  3. 5 zincir çekiyoruz. Ardından hemen sıradaki sıkı iğneye bir tane ikili tırabzan örüyoruz. Sonra iki zincir ve bir tırabzan şeklinde her bir sıkı iğneye batarak toplam 16 tane yuva elde ediyoruz.
  4. 7 zincir çekip tığa iki kez ip doluyoruz. Sonra zincirin dip noktasına batarak üçlü tırabzan yapıyoruz. Ardından üç zincir çekip bu üçlü tırabzanın üzerine 9 tane ikili tırabzan yapıyoruz. Sonra bir tane de yarım tırabzan örüp yine dip noktaya sıkı iğne batıyoruz. Sonra 1 zincir çekip 7 tane çektiğimiz zincirin üzerine 9 tane sıkı iğne batıyoruz. 2 zincir çekip üç zincirin en üstündekine kaydırma batıyoruz. Sonra iki zincir çekip ilk tırabzanın tepesine kaydırma batıyoruz. 9 tane tırabzanın tepesine de aynı şekilde iki zincir çekip kaydırma batıyoruz. En sonunda yine dip noktaya sıkı iğne batıyoruz. Sıradaki sıkı iğnelerin üç tanesinin tepesine kaydırma batarak bir sonraki çiçek yaprağını yapmak için 7 zincir çekiyoruz. Toplam 16 tane çiçek yaprağı olacak şekilde bu işlemleri tekrarlıyoruz. Ve motifimizi bitiriyoruz.

Motifin yapım aşaması bu kadar. Başka modellerde görüşmek dileğiyle sevgi ve örgü ile kalın.

0 Paylaşımlar