Popcorn Bebek Battaniyesi

Merhaba sevgili örgü sevenler. Bugün sizlere popcorn bebek battaniyesi modelini anlatıyorum. Bu modelden ayrıca isterseniz bebek örgüleri, yelek ya da kazak da örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim.

Bebek battaniyesi için tıklayınız

Yelpaze bebek battaniyesi modeli için tıklayınız

Püfidik bebek battaniyesi modeli için tıklayınız

Popcorn Bebek Battaniyesi Modeli Videosu

Popcorn Bebek Battaniyesi Modeli

Bebek Battaniyesinin Yapılışı

  1. Yapacağımız ürünün genişliğince zincir çekiyoruz. Bu zinciri çekerken de 10 ve 10 un katlarından oluşmasına dikkat ediyoruz.
  2. Bu sırada tüm zincirlere sıkı iğne yapıyoruz. Sıkı iğne sayımız on ve onun katları olmalı en son 9 sıkı iğne kalmalıdır.
  3. Bir zincir çekerek dönüyoruz ve üç tane sıkı iğneye sıkı iğne örüyoruz. Sonraki sıkı iğneye tığa bir kez dolayıp batıyoruz ve ilk iki ipliği kapatıp birini bekletiyoruz. Bu işlemi aynı noktaya 5 kez batarak tekrarlıyoruz. En sonunda hepsini birlikte kapatarak bir popcorn oluşturuyoruz. Sonra sıradaki sıkı iğneye sıkı iğne batıyoruz. Sonraki sıkı iğneye popcorn örüyoruz. Geçiş için 7 tane sıkı iğneye 7 sıkı iğne örüyoruz. işlemleri tekrarlıyoruz. En sonuna üç sıkı iğne yapıyoruz.
  4. Bu sırada bir zincirle dönüp tüm örgü boyunca sıkı iğne batıyoruz.
  5. Bir zincirle dönüyoruz ve iki tane sıkı iğneye sıkı iğne batıyoruz. Sonraki sıkı iğneye 1 popcorn yapıyoruz. Sonra 1 sıkı iğne, 1 popcorn, 1 sıkı iğne, 1 popcorn örüyoruz. Geçişte 5 sıkı iğne yapıyoruz. Sıra sonunda iki sıkı iğne örüyoruz.
  6. Tüm sırayı sıkı iğne örüyoruz.
  7. Bu sırayı üçüncü sıra ile aynı örüyoruz.
  8. Bu sırayı ve bundan sonraki 4 sırayı sıkı iğne olarak örüyoruz.
  9. Bu sırada popcornların yerini kaydırarak işlemleri tekrarlıyoruz. Bunun için sıra başında 8 sıkı iğne yapıyoruz. Sonra 1 popcorn, 1 sıkı iğne ve 1 popcorn örüyoruz. Geçişte yine 7 sıkı iğne yapıyoruz. Sıra sonunda da 8 sıkı iğne örüyoruz.
  10. Bu sıranın tümünü sıkı iğne olarak örüyoruz.
  11. Bir zincirle dönüp 7 tane de sıkı iğne örüyoruz. Sonra 1 popcorn, 1 sıkı iğne, 1 popcorn, 1 sıkı iğne, 1 popcorn örüyoruz. Geçişte 5 sıkı iğne yapıyoruz. Sıra sonunda 7 sıkı iğne örüyoruz.
  12. Tüm sırayı sıkı iğne örüyoruz.
  13. Bu sırayı 9. sıra ile aynı örüyoruz.
  14. Bu sıra ve bundan sonraki 4 sırayı sıkı iğne örüp buraya kadar olan tüm sıraları tekrarlayarak tüm yüzeyi örüyoruz.
0 Paylaşımlar