Bardak Altlığı Motifi

Merhaba sevgili örgü severler. Bugün sizlere yuvarlak bardak altlığı motifi anlatıyorum. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim.

Mandala Motifi için tıklayınız

Muhteşem Kabartmalı Motif için tıklayınız

Çilek yapraklı motif için tıklayınız

Bardak Altlığı Motifi Videolu Anlatımı

Bardak Altlığı

Motifin Yapım Aşamaları

  1. Sihirli yuvarlak yapıp içerisine 4 zincir çekerek başlıyoruz. Sonrasında aralarında birer zincir olacak şekilde tırabzanlar yapıyoruz. Toplam 12 yuva oluşturuyoruz.
  2. Bu sıraya başlarken ilk yuvaya 1 sıkı iğne, 1 zincir, 1 sıkı iğne, 1 zincir ile başlıyoruz. Sonra aynı yuvaya bir tane de ikili tırabzan örüyoruz. Ardından 1 zincirle sonraki yuvaya geçip 2 tane ikili tırabzan örüyoruz. Tüm yuvalara ikişer ikili tırabzan örüyoruz. Geçişte 1 zincir çekiyoruz.
  3. Başlarken yine 1 zincir, 1 sıkı iğne, 1 zincirle başlıyoruz. Ardından tırabzanın tepesine iki tane tırabzan örüyoruz. Geçişte 1 ziincir çekiyoruz. Bu sırada ikişerli tırabzanların ilkine bir tane ikincisine iki tane tırabzan örüyoruz. geçişlerde birer zincir çekiyoruz.
  4. Sıraya başlarken bir zincir çekip aynı noktaya 1 sıkı iğne örüyoruz ve bir tane daha zincir çekerek başlıyoruz. Sıradaki tırabzana iki tane tırabzan, sonrakine ise bir tane tırabzan örüyoruz. Geçiş zincirine de bir tane tırabzan örüyoruz. Sonraki tırabzan grubunun ilkine 1, sonrakine 2 , sonuncusuna da 1 tırabzan örüyoruz. Yine zincire bir tane tırabzan örüyoruz. Tüm sırada işlemi tekrarlıyoruz.
  5. Yine bir önceki sırada olduğu gibi başlıyoruz. Ardından 5 zincir çekip sıradaki 4. tırabzana tırabzan örüyoruz. Yine 5 zincir ve sıradaki 4. tırabzana tırabzan şeklinde tüm sırayı bitiriyoruz.
  6. Bu son sırada kenardaki katmerleri örüyoruz. Sıra bitince 5 zincir çekiyoruz ve bir önceki tırabzanın tepesine sıkı iğne batıyoruz. Ardından bir zincir çekip bu son zincirimize toplam 7 tane tırabzan örüyoruz. Sonra hemen alttaki tek tırabzanın belinden batarak beş tane tırabzan örüyoruz. Ardından bir sonraki tırabzana sıkı iğne batıp 5 zincir çekiyoruz. Bu sefer bir önceki üzerine beş tane tırabzan ördüğümüz tırabzanın başına sıkı iğne batıyoruz ve işlemleri sıra sonuna kadar devam ediyoruz.Sıra sonunda tek kalan tırabzanın üzerine de beş tırabzan örüp bir sonraki tırabzanın tepesine sıkı iğne batarak motifi bitiriyoruz.
0 Paylaşımlar