Yuvarlak Bardak Altlığı Motifi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere yuvarlak bardak altlığı motifi anlatıyorum. Bu motiften ayrıca isterseniz koltuk şalı, bebek battaniyesi, kırlent de örebilirsiniz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Muhteşem kabartmalı yuvarlak motif için tıklayınız

Bebek battaniyesi, masa örtüsü, koltuk şalı motifi için tıklayınız

Muhteşem güzellikte kare dantel motifi için tıklayınız

Yuvarlak Bardak Altlığı Motifi

Yuvarlak Motif

Motifin Yapılışı

  1. Sihirli yuvarlak yapıp içerisine 16 tane de sıkı iğne örüyoruz. Sonra 8 zincir çekip tığa iki dolayarak sıradaki sıkı iğneye batıp dörtten kapanan tırabzan yapıyoruz. Aralarında üç zincir çekerek tüm sıkı iğnelere dörtten kapanan tırabzan yapıyoruz. Sonunda 16 tane yuva elde ediyoruz.
  2. Bir zincir çekerek sıraya başlıyoruz. Ardından her yuvaya dörder tane sıkı iğne yapıyoruz.
  3. 7 zincir çekerek sıraya başlıyoruz. tığımızdaki ilmeği bir miktar uzatıyoruz. Sonra ilk zincire tığa dolamadan batıp ilmeği ilk ilmek boyuna uzatıyoruz. Ardından sıradaki iki zincire daha batarak uzun ilmek elde ediyoruz. Sonra zincir boşluğuna 6 kez daha batıp uzun ilmek elde ediyoruz. Tığımızın üzerinde toplam 10 tane uzunca ilmek oluşturuyoruz. Sonra tüm ilmekleri birlikte kapatıyoruz. 3 zincir çekip tığa iki kez ip doluyoruz. Ardından alttaki sıkı iğnelerin iki grup arasındaki geçiş noktasına batıyoruz. Sonra bu uzun tırabzanın üzerine 9 kez batıp uzun ilmeklerimizi elde ediyoruz. İlk ilmekle birlikte 10 ilmeğimiz olunca tümünü birden kapatıyoruz ve 3 zincirle geçip işlemi tekrarlıyoruz. Sıra sonunda 16 tane grup işlemi yapmış oluyoruz. Sıra sonunda 1 zincir çekip ilk grubun tepesine bir sıkı iğne batıyoruz.
  4. Bu sıraya 1 sıkı iğne ile başlıyoruz. Ardından 7 zincir çekip sonraki grup geçiş zincirine bir sıkı iğne batıyoruz. Tekrar 7 zincir bir sıkı iğne şeklinde tüm sırayı örüyoruz.
  5. Son sırada her yuvaya 4 sıkı iğne, 4 z
  6. 4 sıkı iğne, 4 zincir ve 4 sıkı iğne örerek motifi bitiriyoruz.

Bugün sizlere hem kolay hem şık ve hem de farklı amaçlar için kullanabileceğiniz güzel bir motif anlatımı yaptım. Bir sonraki modelimizde görüşmek dileğiyle sevgi ve örgü ile kalınız.

0 Paylaşımlar