İki Şişle Badem Örneği

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere iki şişle badem örneği nasıl yapılır onu anlatacağım. Bu modelle bayan kazak, yelek, bebek örgüleri örebiliriz. Modelin videosu kanalımda yayınlandı. Videosunu izleyerek yapmak isteyenler hemen alt başlıkta bulabilirsiniz. Başka modellere bakmak için de youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Model için gerekli olan ilmek miktarı 6 ve 6 nın katlarıdır. İlave olarak 5 ilmek atarak örgüye başlamalıyız. Örgümüzün bir raportu sadece 12 sıradan oluşmaktadır. Modelin anlatımını yaparken kenar ilmeklerden bahsetmeyeceğim. Sadece örgüye giren ilmekleri söyleyeceğim.

Bu modellere de bakmanızı tavsiye ederim

Çeyizlik Yelek Örgü Modeli için tıklayınız.

İki Şişle Örümcek Model için tıklayınız

Tunus İşi Bebek Battaniyesi 2 için tıklayınız

İki Şişle Badem Örneği Videolu Anlatımı

Badem Örneği

Modelin Sıralarının Yapılışı

  1. 2 ters, 1 düz, 5 ters, 1 düz, 5 ters…..
  2. Düzleri düz tersleri ters olarak örüyoruz.
  3. Yine düzleri düz tersleri ters olarak örüyoruz.
  4. Bu sırada da bir önceki sıra ile aynı işlemi yapıyoruz
  5. 2 ilmek ters örüyoruz. Ardından sıradaki düz ilmeğin alttan ilk sıradaki ilmeğine batıp uzunca bir ilmek çıkartıyoruz. Sonra bir dolama yapıyoruz ve bu sefer bir üsttekine batıp uzunca bir ilmek oluşturuyoruz. Ardından bir dolayıp bir üsttekinden uzun ilmeği oluşturuyoruz. Yine bir dolayıp en üsttekinden ilmek çıkartıyoruz. Tekrar bir dolayıp son olarak ilmeğimizi de örüyoruz. Böylece burda 9 ilmek elde etmiş oluyoruz. 4 ters örüp işlemleri tekrarlıyoruz.
  6. bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz. Yalnız oluşturduğumuz dokuz ilmekli grubun hepsini birlikte ters olarak örüyoruz.
  7. Yedinci sıramızda modeli kaydırarak aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Başlaarken 5 ters, 1 düz, 5 ters, 1 düz şeklinde tüm sırayı örüyoruz.
  8. Bu sırada tersleri ters düzleri düz olarak örüyoruz.
  9. yine tersler ters düzler düz.
  10. bu sırada da ilmekleri gördüğümüz şekliyle örüyoruz.
  11. Sıraya başlarken 5 ters ördükten sonra ilmek çıkartarak badem oluşumunu yapıyoruz. ve tüm sırayı 5. sıra ile aynı şekilde örüyoruz.
  12. Modelimizin son sırasında oluşturduğumuz dokuz ilmekli grubun hepsini birden ters olarak örüyoruz. Diğer tüm ilmeklerimizi düz olarak örüyoruz.

Bugünkü modelimizin yapımı bu kadar. Çok kolay ve oldukça şık bir model. İstediğiniz örgülerinizde kullanabilirsiniz. Başka bir modelde birlikte olmak dileğiyle sevgi ve örgü ile kalınız.

0 Paylaşımlar