Kanser Düşmanı Biberiye

Biberiye ağrı dindirici ve iltihap sökücü bir bitki ve baharattır. Kanser düşmanı biberiye nin faydalarının sizler için araştırdık ve yazdık. Biberiye hafızayı güçlendirdiği gibi norölojik ve sinirsel sorunlar için de kullanılır. Biberiye aynı zamanda bünyesinde pek çok mineral ve vitamin barındırır. Bağışıklık sistemini de güçlendiren biberiye ayrıca eklem rahatsızlıklarına, kalp sağlığına ve kas spazmlarına karşı etkilidir.

kanser düsmani biberiye
kanser düşmanı biberiye

Biberiye tarih boyunca yaygın olarak kullanılmış lezzetli bir baharat ve şifalı bir bitkidir.  Kanser düşmanı biberiye nin yaprakları baharat veya çay olarak tüketilmektedir. Biberiye yüksek miktarda A Vitamini, C Vitamini, B Vitaminleri, Kalsiyum, Magnezyum, Bakır, Demir içerir.

Biberiyenin Faydaları nelerdir?

Sindirim Sistemine İyi gelir

İltihap giderici özelliğiyle geleneksel olarak mide ülseri, hazımsızlık ve bağırsak bozuklukları için doğal bir ilaç olarak kullanılır.

Kanserin Gelişimini Engeller

Kanser düşmanı biberiye

Bitkinin özleri cilt kanseri, lösemi, meme kanseri, karaciğer kanseri, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı etkili olduğu araştırmalarla ortaya konulmuştur. Doktor gözetiminde kemoterapi ilaçlarıyla birlikte kullanılabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kanser düşmanı biberiye bitkisinde bulunan antioksidan bileşikler, vücudun kendi bağışıklık sisteminin arkasında ikincil bir savunma hattı oluşturur ve vücudun bütünlüğüne zarar verebilecek birçok farklı hastalığa ve patojene karşı savunma sağlar. Serbest radikal denen zararlı parçacıkları etkisizleştirir.

İltihap Önleyicidir

Kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Kas spazmlarına karşı koruma sağlar. 

Sinir Sistemine İyi Gelir

Tamamlayıcı tıpta, ataksi, bunama, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde kullanılmaktadır. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç olmakla birlikte biberiyenin yağının solunmasının demans ve Alzheimer hastalığı olan kişilerde iyileştirici etkiler gösterme potansiyeli vardır.

Biberiye Çayının Faydaları nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kan dolaşımına iyi gelir.
  • Hazımsızlığa ve karın üst bölgesinde geçmeyen ağrıya iyi gelebilir.
  • Alzhemier ve benzeri hastalıklara iyi gelebilir. Beyni genç tutar.
  • Zihinsel ve bilişsel yetenekleri geliştirir. Konsantrasyon sağlar.
  • Göz sağlığına iyi gelir. Migrene ve astıma iyi gelebilir.

Biberiye Yağının Faydaları

  • Kan damarlarını açarak kan dolaşımına iyi gelir.
  • Solunum yolu sorunlarının giderilmesine yardımcıdır. Nefes borusundaki iltihapları gidererek solunumu kolaylaştırır.
  • Seyreltilmiş biberiye yağı, yaralanmalara iyi gelir.
  • Biberiyenin yağını solumak odaklanma, uyanıklık ve genel bellek kalitesi ve ikincil bellek faktörleri için performans artışı sağlayabilir.
  • Ağrıları hafifletmek için etkilenen bölgeye uygulanır. Baş ağrısı, migren, adet sancısı ve mide kramplarına karşı etkili olabilir.
biberiye çayı

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır?

  • Biberiyenin içinde bulunan besinlerden faydalanmak için 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağı bir fincan suda 10 dakika kaynatılır,
  • Biraz bekledikten sonra içime hazırdır.

Biberiyenin Zararları ve Yan etkileri Nelerdir?

Biberiye düşük dozlarda alındığında genellikle güvenlidir. Aşırı derecede yüksek dozlarda ciddi yan etkilere yol açabilir:

Biberiyeyi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Özellikle özel politika gerektiren bir durumu olanlar ve hamileler kullanmamalıdır.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

Takip adresimiz

1K Paylaşımlar