Kanser Düşmanı Kabuklu Elma

Kanser düşmanı kabuklu elma nın faydalarına her gün yenisi eklenmektedir. Hipokratın hastalıkların tedavisinde elma, hurma ve arpa lapası kullandığı bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren elma A, E ve K vitamini deposu, aynı zamanda C vitamini de içeren bir meydevir.

kanser-dusmani-kabuklu-elma
Elma

Elmanın Faydaları Nelerdir?

  1. Metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur.
  2. Vücudu toksinlerden arındırdığı için karaciğerin yardımcısıdır ve adeta detoks yapar. Safra asitllerini de emerek karaciğerin ve oniki parmak bağırsağının yükünü hafifletir.
  3. Özellikle yeşil elma K vitamini açısından daha zengin olduğundan vücudun K vitamini ihtiyacını karşılamaya karşılamaya yardımcı olur. K vitamini özellikle yaraların iyileşmesinde rol oynar.
  4. Kanda bulunan kolesterol miktarını düzenler ve damar tıkanıklılığını önler. Bu da kalp krizi riskini azaltır.
  5. Elmanın kan şekerini düzenlediği ile ilgili çalışmalar oldukça yenidir. Elmanın kan şekerini düzenlemesine sebep olan içerisindeki bir antioksidan olan polifenol bakımından zengin olmasıdır.
  6. Elmanın diş beyazlatma özelliği olması sebebiyle birçok diş macununun yapısında da elma vardır. Elma diş beyazlatma özelliğinin yanında diş çürüklerini önleme özelliği de vardır. Diş eti problemlerine ve diş eti kanamalarına da iyi gelir.
  7. Özellikle elma kabuğu sindirim sisteminin çalışmasını sağlar ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
  8. Yapılan bazı deneyler elmanın Alzheimer hastalğına karşı koruma sağladığını ve beynin yaşlanma etkilerini azalttığı görülmüştür.
  9. İçerisinde bulunan antioksidanlar akciğer, pankreas ve prostat kanseri riskini azaltır. Yapılan araştırmalar özellikle pankreas kanserini yüzde yirmi civarında azalttığı görülmüştür.
  10. Hamilelikte mide bulantılarına iyi gelmektedir.
  11. Romatizmal hastalıklara ve eklem ağrılarına da elma tüketimi iyi gelecektir.
kanser-dusmani-kabuklu-elma
Kanser Düşmanı Kabuklu Elma

Elma Kabuğu Soyulmadan Tüketilmelidir

Kanser düşmanı kabuklu elma soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarla mücadele etmektedir. Hatalık döneminde çoğu kişinin yaşadığı öksürük nöbetlerinde elma kabuğu şifa kaynağı olacaktır. Bunun için:

  • Elma kabuğu
  • Birkaç dilim limon
  • Bir iki tane çubuk tarçın

Bu malzemeler karıştırılıp kaynatılıp içilirse öksürüğü keser, boğazı yumuşatır ve b algamı söktürür. Elma kabuğu ayrıca şeker yüksekliğinde şekerin düşmesini sağlar.

kanser-dusmani-kabuklu-elma
Kabuklu elma

Zayıflamak İçin Elma Kabuğu Çayı

Malzemeler

  • 2 tane elma,
  • 2 tane çubuk tarçın,
  • 1 tane limon,
  • 1 tatlı kaşığı karanfil,
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber,
  • 2 litre su

Hazırlanışı

  • Öncelikle elmaları ve limonu güzelce yıkanır. Ardından parçalara ayrılır çekirdekleri ile birlikte bir tencerenin içerisine konur.
  • Tarçın, karanfil, karabiber ve 2 litre suyu da tencerenin içerisine konur.
  • Tencereyi ocağa alın ve elmalar yumuşayana kadar kaynatın.
  • Elmalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı süzerek tüketebilirsiniz. 
  • Gün içinde 3 defa öğünlerden 10 dakika kadar önce soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir.
elma-cayi
Elma kabuğu çayı

Elmanın Besin Değeri Nedir?

Elma B grubu vitaminleri, C vitamini ve lif açısından zengin bir besindir. Kalorisinin düşük, lif içeriğinin yüksek olması sebebiyle diyetlerin vazgeçilmezidir ve kilo kontrolünde önemli rol oynar.

Elmanın Zararı Var mı?

Aşırı miktarda tüketilirse ishale ve içerisindeki şekerin vücutta birikmesiyle de kilo alımlarına sebep olur.

Tansiyon Kaç Olursa Tehlikeli Olur? – LBHABER Tansiyonun inip-çıkması

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

1K Paylaşımlar