Koronavirüsten Kaçış Yok

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına istisnasız herkesin yakalanacağını belirterek, “koronavirüsten kaçış yok aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek” dedi.

İstisnasız Hepimiz Yakalanacağız

“Yeni tip koronavirüse ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi” diyen Doktor Mehmet Öz, aşı çalışmalarına ilişkin, “Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir” dedi.

Koronavirüs test

Mehmet Öz, insan vücudunun bu virüslere karşı bağışıklık kazandığını belirterek hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi diyerek sözlerine devam etti.

Vücut Direncini Nasıl Attırabiliriz?

Koronavirüsten kaçış yok diyen Doktor ÖZ virüslere karşı savunma sistemimiz olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen şu önerilerde bulundu;

  • Öncelik vücut direnci spor ve hareket. Sonrası beslenme. Özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb.
  • İkinci olarak besin takviyesi. Özellikle c vitamini, çinko, beta glukonlar ve kara mürver ekstresi.
  • Meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu kışı atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.
  • Son olarak Doktor Öz, “Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak. Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin” önerilerinde bulundu.

Kaynak

367 Paylaşımlar