Semiz Otunun Faydaları

Bu günkü yazımızda semiz otunun faydaları nı inceledik. Bahçemizde çıkan her türlü bitki yabani bitki değil bazıları faydalı bile olabilir. Bunlardan bir tanesi semiz otudur. Bu bitki yenildiğinde daha sağlıklı bir yaşam sürmeye yardımcı olur.

Semizotu

Semiz otunun faydaları saymakla bitmez. Semiz otunun koyu renkli yaprakları ve kalınca sapları vardır. Bahçelerde bahar mevsiminde çıkan bu otları bir çok kişi yabani ot sanıp söküp atmaktadırlar. Ancak semiz otu her derda deva bir ottur.

Semiz otu vitamin, mineral ve omega 3 yağ asitlerinin en yüksek oranda bulunduğu btek bitkidir. Ayrıca demir ve kalsiyum açısından çok zengindir. Kemiklere ve oksijen dolaşımına iyi gelen bir besindir. Semiz otunun içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve cilde iyi gelmektedir. Kendiliğinde bile bahçelerde üreyebilen semiz otunun yetiştirilmesi ve bakımı zor değildir.

Semiz otunun salatasını ve yemeğini yapabileceğimiz gibi farklı malzemelerle de karıştırılarak salata yapılabilir ya da ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerden yapılan yemeklere de katılabilir.

Semiz otunun faydalarına tek tek bakacak olursak:

Kalbi Korur

Doymamış yağ asitlerinden; özellikle omega-3 yağ asitleri, a-linolenik asit, , glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakımından zengin olan semizotu, bu özelliklerinden dolayı kalp damar sağlığını koruyucu etki gösteriyor.

Kötü Kolesterolü Düşürür

İçerisindeki zengin bileşenler sayesinde kötü kolesterolün düşmesine ve kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

Hastalıklardan Korur

Bakteri ve mantar üremesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğundan vücudu hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı koruyor.

Kanser Sürecinde Beslenmede Önemli Destektir.

Antioksidan etkisinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirdiü,nden kanser dahil bir çok hastalığın beslenme tedavisinde kullanılır.

Kabızlığı Önler

Baharın şifalı besini semiz otu lifli yapısından dolayı kabızlığa iyi gelir

Yorgunluk, Halsizlik ve Depresyona iyi Gelir

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde, günümüzün önde gelen şikayetlerinden olan yorgunluk, halsizlik ve depresyona da iyi geliyor

Formda Kalmaya Yardımcı Olur

Düşük kalori ve düşük glisemik indeksi ile kan şekerinin dengelenmesini sağlayan semizotu, formda kalmaya da yardımcı oluyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Semizotu; A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminlerden ve özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn minerallerinden zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

Sağlıklı haberler

716 Paylaşımlar