Kuru İncir ve Zeytinyağı Mucizesi

Kuru incir ve zeytinyağı mucizesi: Özellikle Ege ve Akdeniz’de çok kullanılan doğal bir ilaç olan kuru incir ve zeytinyağı ikilisine muhteşem ikili diyebiliriz. Bu tedavi yöntemi birçok hastalıkta kullanılabilir. Kalsiyum ve Fosfor içeren kuru incir kemiklerin ve dişlerin gelişiminde oldukça etkili bir rol oynar.

Kuru incir içerdiği vitamin, protein ve mineral sayesinde, hücrelerin yenilenmesini sağlar. Zeytinyağı da, son derece şifalı bir besindir. Ancak, kuru incir ve zeytinyağını karıştırıp kür yapıldığında mucizelerin katlandığını görülmektedir. Kuru incir kürünün faydalarına bakacak olursak:

Kabızlığı Giderir

Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler

Astım ve öksürüğe iyi gelir.

Kuru incir ve zeytinyağı mucizesi nin bir diğer marifeti boğaz enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olmasıdır. Astım ve öksürük hastaları için saf ve doğal zeytinyağında bir süre bekletilmiş iki tane kuru inciri sabah kahvaltısından önce tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu kür bu şekilde en az altı ay boyunca devam ettirilmesi önerilir. Ara verilmeden uygulanacak olan bu formül öksürük ve astım problemleri olanlar için inanılmaz bir tedavi metodudur.

kuru incir

Kalp sağlığını korur

Kuru incir içerdiği mineral ve mineraller sayesinde kalp sağlığını korur ve güçlendirir. Kandaki kötü kolesterolün düşmesine de yardımcı olur.

Hafızayı güçlendirir

B2 vitaminleri içeren kuru incir ile zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir. Unutkanlığa iyi gelir. Yıpranmış sinirleri onarımına yardımcı olur.

Dişleri kuvvetlendirir

Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir ve zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur.

Zayıflamaya yardımcı olur

Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.

Kuru incir

Zeytinyağı ve kuru incir kürü nasıl yapılır?

  • Küçük bir kavanoza 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
  • 2 adet kuru inciri dilimleyip zeytinyağına ekleyin.
  • Karışımı, 1 gün boyunca bekletin
  • Sabah aç karnına, incirleri yiyin.
  • Yediğiniz incirlerin yerine yenisini koyun ve bir ay boyunca her gün bu formülü tekrarlayın.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Nasıl Yapılır?

421 Paylaşımlar