karaciger-dostu-turp
Faydalı Bilgiler

Karaciğer Dostu Besinler

Öyle besinler vardır ki şifa kaynağı ve bazı organların dostudur. Karaciğer dostu besinler de var. Bu besinlerin her biri karaciğer üzerinde mücizevi etki yapıyor. Bu besinlere bakacak olursak

Sarımsak

sarimsagin-karacigere-faydasi
Karaciğer dostu Sarımsak

Sarımsak karaciğer enzimlerini aktive ederek toksinlerin vücuttan atılmasına destek olur. Sülfür bazlı bir madde olan allicin içermesi sebebiyle de karaciğerde detoks etkisi sağlar.

Karaciğer Dostu Besinler:Elma

elmanin-karacigere-faydasi
Elmanın karaciğere faydası

Dünyada en çok tüketilen meyve olma ünvamnını elinde tutan elma yüksek lif içermesi sebebiyle sindirim sistemindeki toksinlerin atılmasını sağlayarak karaciğerin yükünü hafifletir.

Brokoli ve Karnabahar

karaciger-dostu-besinler
brokoli

Brokoli sülfür içermesi sebebiyle güçlü bir detoks etkisi yapar. Aynı zamanda toksin atımını da sağladığından karaciğere yardımcı ve karaciğer dostu besinler dendir.

Kırmızı Pancar ve Havuç

kirmizi-pancar
Kırmızı Pancar

Her ikisinde de betakaroten vardır ve karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Pancar, vücuttan ağır metallerin temizliğinde rol alır.

Enginar

karaciger-dostu-besinler
Enginarın karaciğere faydası

Enginar enzim üretimini destekler. Karaciğer hücre onarımını destekler ve yağlanmasını engeller.

Zerdeçal

karacigerden-zehri-sokup-atiyor-iste-karaciger
Zerdeçal

Zerdeçal karaciğeri güçlendirerek yağların sindirimini kolaylaştırır. Bu sayede de karaciğere düşen yükü hafifletmiş olur.

Zencefil

karaciger-dostu-besinler
Zencefil

World Journal of Sagtroenterologynin 2011 yılında yayınladığı araştırmalarda, zencefilin karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğu ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır. Zencefil Kullanımında dikkat edilecek hususlar:

  • Zencefilin 2 yaşından küçüklere verilmemesi önerilmektedir.
  • Eğer çocuklar için kullanılacaksa önerilen dozun üçte biri kullanılmalıdır.
  • Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.
  • Sarımsak, soğan gibi zencefilin kan pıhtılaşmasını önleyici etkileri de araştırmalar sonucu gözlenmiştir.

UYARI : Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu sitede yer alan bilgiler sağlıklı yaşama tavsiye niteliğindedir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye edilir. Herhangi bir rahatsızlığı olanlar ve özel politika gerektiren gruptaki kişiler mutlaka doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Bilgisayarcınız

0 Paylaşımlar

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir